AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Tesla a atins borna de 2.000.000 de mașini electrice produse la uzina din China

Tesla continuă să stabilească noi recorduri în materie de producție de automobile. Astfel, fabrica pe care americanii o dețin la Shanghai (China) tocmai a atins pragul de două milioane de mașini produse.

Cunoscută oficial sub numele de Gigafactory 3, aceasta este cea mai mare fabrică de vehicule electrice din lume. Aici sunt asamblate două modele din gama producătorului de peste Ocean: Model 3 și Model Y.

Tesla a produs al doilea milion de mașini în China în 13 luni

Tesla

Uzina Gigafactory 3 de la Shanghai a fost construită în aproximativ zece luni, în 2019. La sfârșitul aceluiași și-a început activitatea. Inițial, aici a fost produs doar Model 3, însă la final de 2020-început de 2021 tot aici a demarat și producția lui Model Y.

Conform reprezentanților Tesla, primul milion de mașini electrice produse a fost realizat în august 2022, adică la 33 de luni de la startul producției. În schimb, borna de două milioane de unități produse a fost atins în doar 13 luni.

Pentru a avea o imagine cât mai clară trebuie să precizăm că producția cumulativă a producătorului american de vehicule electrice este cifrată în prezent la circa cinci milioane de unități.

Asta înseamnă că fabrica din Shanghai reprezintă două cincimi din producția totală a mărcii la nivel mondial. Doar în acest an se estimează că sit-ul de producție chinez va reprezenta mai mult de jumătate din producția totală Tesla .

După cum aminteam anterior, Gigafactory 3 este cea mai mare fabrică de mașini electrice din lume, având o capacitate de producție de peste un milion de vehicule pe an.

La Gigafactory 3 sunt produse Model Y și Model 3

Tesla declară că uzina are o capacitate de producție de peste 750.000 de unități anual. Datele arată, însă, în mod clar că aceasta este semnificativ mai mare. Mai exact, în ultimele 12 luni, la Shanghai au fost produse circa 935.000 de modele, care au fost vândute pe piața locală sau au fost exportate.

În același timp, această uzină este și principalul hub de export al mărcii. Multe dintre mașinile Tesla produse aici ajung inclusiv în Europa și în America de Nord.

În prezent, fabrica Giga din Shanghai produce de două ori mai multe exemplare Model Y decât Model 3. Recent, fabrica a început producția versiunii cu facelift a modelului american.

Până la sfârșitul lunii iulie, au fost exportate peste 215.000 de exemplare Tesla la nivel mondial. Vânzările locale au depășit un volum de 325.000 de unități.

Sursa: Tesla via InsideEVs

Articole similare

Noutățile începutului de an, prezentate la Detroit

BMW a prezentat noul BMW M3 CS

Filip Sîrbu

Nici supercar-urile nu scapă de electrificare

Filip Sîrbu