AUTOpro
Stiri

Creșterea vânzărilor Tesla, mină de aur pentru Elon Musk

tesla

Averea deținută de Elon Musk, proprietarul Tesla și SpaceX, a crescut major în ultima perioadă atingând 70,5 miliarde de dolari. Miliardarul american a urcat în Top 10 al bogaților lumii.

Raportul Bloomberg Billionaires Index, în care valoarea portofoliilor deținute de cei mai bogați oameni ai lumii este recalculată zilnic, arată o modificare importantă în Top 10. Miliardarul american Elon Musk a urcat până pe locul 7 al clasamentului depășindu-i pe Warren Buffet, pe Mukesh Ambani și Sergey Brin.

Conform Bloomberg, averea lui Musk s-a majorat cu 6,07 miliarde de dolari în spercial grație creșterii cu 10,8% a valorii acțiunilor deținute la producătorul de automobile electrice Tesla. Deși nu este menționat clar, și succesul SpaceX a contribuit la urcarea lui Musk în Bloomberg Billionaires Index.

În cel de-al doilea trimestru al lui 2020, Tesla a reușit să surprindă prin livrarea a 90.650 de mașini, mult peste estimările analiștilor care se așteptau la circa 74.000 de unități. De altfel, Tesla este pe cale să mai atingă o bornă istorică. Dacă trimestrul II va fi profitabil – și nu există motive pentru a nu fi – compania va ajunge pentru prima dată în istoria sa tumultoasă la patru trimestre consecutive de profitabilitate.

Cum o astfel de evoluție nu putea fi ignorată, valoarea acțiunilor a crescut rapid. Reuters notează că acțiunile Tesla au crescut cu 500% în ultimul an, pe măsură ce compania a crescut vânzările Model 3.

Un element care a contat în atingerea poziției a șaptea în Bloomberg Billionaires Index de către Elon Musk a fost și faptul că un alt miliardar celebru, Warren Buffet, cunoscutul „oracol din Omaha” care controlează fondul de investiții Berkshire Hathaway, a donat pentru caritate acțiuni în valoare de 2,9 miliarde de dolari.

Cei doi sunt separați în clasament de indianul Mukesh Ambani, cu afaceri în industria petrochimică și de petrol, și de americanul Sergey Brin, unulș dintre acționarii Google.

Pe primele loccuri în Bloomberg Billionaires Index se află, în ordine, Jeff Bezos (189 mld. USD), Bill Gates (116 mld USD), Mark Zuckerberg (93 mld. USD), Bernard Arnault (92,6 mld. USD) și Steve Ballmer (76,8 mld. USD).

Articole similare

OPEC+ se pregătește de creșterea producției de petrol

Florin Amariei

Conceptul electric Hyundai Ioniq 5 N NPX1 anunță noua gamă de accesorii N Performance

Mihai Morcovescu

Mercedes a prezentat oficial primul pick-up din istorie, botezat X-Class

Filip Sîrbu

Leave a Comment