AUTOpro
Stiri

Hakim Boutehra, Renault: Electricul ZOE este un real succes în România

Directorul general al Renault Commercial Roumanie, Hakim Boutehra, consideră că modelul electric Renault ZOE este un adevărat succes în România, fapt ce a propulsat marca sa în poziția de lider al pieței mașinilor electrice.

„Segmentul vehiculelor electrice este un segment tot mai căutat de clienți şi, în mod evident, din ce în ce mai competitiv. Suntem încântați să constatăm că noul nostru model, Renault ZOE, este un real succes în Romania. Rezultatele obținute sunt încurajatoare, mai ales acum când prima parte a anului a oferit provocări importante tuturor actorilor industriei auto. Suntem convinși că noua gamă E-TECH hibrid va răspunde în aceeași măsură nevoilor şi așteptărilor clienților”, a declarat Hakim Boutehra, director general Groupe Renault SEE.

Oficialii Renault menționează că marca franceză este lider de piaţă în România pe segmentul vehiculelor electrice, cu o cotă de 44% înregistrată în primele şase luni ale anului.

Pe fondul majorării cu 27% a vânzărilor de maşini 100% electrice pe plan local, Renault anunţă comercializarea a 255 de unităţi din modelul Zoe, dublu faţă de intervalul ianuarie – iunie 2019.

„În ciuda contextului delicat al pieţei din prima jumătate a anului, Renault reuşeşte să îşi consolideze poziţia de lider în segmentul vehiculelor electrice (EV). Piaţa modelelor EV a înregistrat în primele 6 luni ale anului o creştere încurajatoare de 27% faţă de aceeaşi perioadă în 2019, în special datorită unui număr tot mai mare de concurenţi. Astfel Renault reuşeşte să câştige o cotă de piaţă semnificativă de 44%”, precizează constructorul francez.

La nivel european, Zoe înregistrează 17.650 de înmatriculări în perioada analizată, în creştere de 98,8% faţă de anul anterior, pe parcursul aceleiaşi perioade.

Articole similare

Dacia Sandero, vedeta pieței spaniole în luna mai

Robert Stan

Grupul PSA şi ONG-urile T&E şi FNE comunică oficial consumul real pe durata utilizării pentru autovehiculele Peugeot, Citroën şi DS

administrator_autopromag

Interviu în exclusivitate cu Michael Shu, CEO BYD, episodul 2: „Suntem cel mai bun producător de mașini electrice, care produce și baterii”

Dan Vardie

Leave a Comment