AUTOpro
Generale

LEVC VN5, vanul electric cu autonomie de 484 km

Construit pe baza aceleiași rețete de succes ca și Black Cab-urile eco-friendly, LEVC VN5 vine în ajutorul micilor și marilor afaceri din zonele urbane care au nevoie de un vehicul de transport marfă fiabil, economic și prietenos cu mediul și cu buzunarul.

LEVC (London Electric Vehicle Company) lansează un nou vehicul eco friendly, botezat VN5, care oferă o autonomie de 484 km conform ciclului WLTP. Această autonomie este una obținută, la fel ca în cazul taxiurilor londoneze eCity, cu ajutorul unui range-extender, care duce autonomia pur electrică de 93 km la nesperata valoare de 484 km menționată anterior.

Cu un volum de încărcare de 5,5 metri cubi și o sarcină utilă de 830 kg, LEVC VN5 a fost gândit din start ca un cal de cursă lungă, atât la propriu cât și la figurat, mulțumită autonomiei mai mult decât suficiente, care se pretează și itinerariilor în zone extraurbane.

LEVC VN5 va fi disponibil în trei versiuni de echipare, Business, City, și respectiv Ultima. Fiecare dintre aceste niveluri de echipare vine în standard cu sistem de frânare automată de urgență (AEB), cu airbaguri frontale și laterale, pilot automat sau sistem de infotainment cu ecran de 9 inch cu ecran capacitiv.

În plus față de asta, toate versiunile LEVC VN5 vin standard cu capabilități de încărcare rapidă la 50 kW DC (curent continuu), respectiv la 22 kW în curent alternativ. Conectată la o priză rapidă de încărcare în curent continuu, bateria van-ului LEVC se poate încărca complet în doar 30 de minute, cam cât durează o descărcare de marfă și cafeaua de după. Practic, autonomia electrică e disponibilă cât ai zice pește.

Structura de rezistență monococă realizată din Aluminiu este mult mai rezistentă la coroziune și mult mai sigură în caz de impact decât una clasică, realizată din oțeluri de înaltă rezistență.

Articole similare

Daimler devine primul producător auto din afara Chinei care poate testa automobile autonome pe drumurile publice din Beijing

Filip Sîrbu

Viitorul Volkswagen ID.1 își va face debutul în 2027 și va costa sub 20.000 de euro

Mihai Morcovescu

Lamborghini Lanzador, primul concept electric din istoria mărcii. Versiunea de serie va sosi în 2028

Mihai Morcovescu

Leave a Comment