AUTOpro
Stiri Industrie

Mercedes-Benz se restructurează! Maybach, Clasa G și AMG, grupate

restructurare mercedes-benz

Daimler a anunțat că Mercedes-Benz va trece printr-un proces de restructurare care va presupune o grupare sub aceeași identitate a Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG și a Mercedes-Benz Clasa G.

Pe termen lung, scopul este de a asigura reduceri de costuri pe plan interne şi accelerarea implementării măsurilor de restructurare, în vederea îmbunătăţirii profitabilităţii. Chiar și așa, mărcile își vor păstra independența din prezent.

Știm deja că Daimler își va schimba denumirea în Mercedes-Benz şi intenționează să listeze separat divizia de camioane până la finele anului. Această separare este cea mai importantă restructurare decisă de Ola Kallenius de la numirea sa în funcţia de director general al grupului german Daimler AG în urmă cu aproape doi ani. În plus, separarea de divizia de camioane îi va mulţimi şi pe investitori, care cer de mult timp conducerii Daimler să analizeze o listare a diviziei de camioane.

După restructurare, CEO-ul Mercedes-AMG va conduce și Mercedes-Maybach, și departamentul care se ocupă de Clasa G. Nu sunt planificate reduceri de personal, totuși.

Daimler are două fabrici în România: una la Cugir și o alta la Sebeș.

Nu au fost oferite detalii cu privire la viitorul Smart, aflat și acesta în portofoliul Daimler.

Articole similare

Înmatriculările vehiculelor electrice (ECV) s-a triplat

Andrada Arsenie

Sunt placutele de inmatriculare digitale viitorul?

Florin Amariei

Noua generație MINI Cooper primește display OLED și sistem de operare nou. Debutul, în 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment