AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Mazda2 Hybrid facelift: actualizări estetice și mai multe dotări în standard

Japonezii de la Mazda au publicat imaginile și informațiile oficiale referitoare la versiunea cu facelift a modelului de clasă subcompactă Mazda2 Hybrid.

Aceasta vine cu modificări subtile de design, noi linii de echipare, o nouă nuanță pentru exterior și mai multe dotări în standard.

Noua Mazda2 Hybrid facelift oferă 116 CP și un consum combinat de 3,8 litri/100 km

Mazda2

Mazda2 Hybrid a fost lansată anul trecut și este bazată pe „sora” de grup Toyota Yaris, iar acum primește un facelift subtil. Singurele noutăți estetice le regăsim la partea frontală și constau într-un design nou pentru grilă și pentru bara de protecție, care conferă mașinii mai multă identitate Mazda.

În schimb, modelul de segment B a primit noi niveluri de echipare și o culoare nouă pentru caroserie, denumită Glass Blue. Astfel, clienții vor putea alege din cinci echipări: Prime, Centre, Exclusive, Homura și Homura Plus.

Indiferent de echipare, noua Mazda2 Hybrid facelift oferă standard sistem de pre-coliziune, avertizare părăsire bandă, recunoașterea semnelor de circulație și cruise-control adaptiv.

Echiparea entry-level vine cu acces „keyless”, un ecran multimedia central mai mare, de 9 inch, conexiune USB-C și integrare smartphone cu Apple CarPlay și Android Auto. Echiparea Centre aduce în plus patru boxe pentru sistemul audio, Exclusive vine cu oglinzi exterioare pliabile automat, jante din aliaj de 16 inch, senzori de parcare față/spate și pentru unghiul mort și asistență la parcare.

Mergând mai departe, Mazda2 Hybrid Homura primește blocuri optice LED, jante de 17 inch, climatizare automată pe două zone și iluminare LED în interior. În sfârșit, echiparea de top Homura Plus aduce instrumentar digital de 12,3 inch, un ecran central de 10,5 inch, Head-up display și plafon panoramic din sticlă.

Din punct de vedere tehnice, noua Mazda2 Hybrid facelift primește un sistem de propulsie hibrid. Acesta este alcătuit dintr-un motor pe benzină în 3 cilindri de 1,5 litri și un motor electric, care împreună dezvoltă 116 CP.

Cu aceste resurse, modelul subcompact realizează sprintul 0-100 km/h în 9,7 secunde și atinge o viteză de top de 175 km/h. Consumul anunțat de japonezi este de 3,8 litri/100 km în ciclu combinat WLTP.

Cei de la Mazda nu au anunțat încă prețurile la Mazda2 Hybrid facelift și nici când va fi lansat pe piață.

Sursa: Mazda via Motor1

Articole similare

Japonezii de la Lexus au prezentat noua generație GX. SUV-ul va ajunge și în Europa de Est în 2024

Mihai Morcovescu

Opel Insignia va avea un succesor complet electric, care va fi produs în Italia

Rețeaua EVconnect pentru încărcarea mașinilor electrice va depăși 500 de stații publice în 2023

Mihai Morcovescu