AUTOpro
Generale Stiri

BMW a publicat un teaser cu cea de-a doua generație X2: profil de coupe și grilă iluminată

SUV-ul compact BMW X2 nu se numără printre cele mai populare modele ale bavarezilor de pe piață, însă acesta va primi o a doua generație.

Producătorul german tocmai a publicat primele imagini cu viitorul lor model. Acesta va deveni al treilea SUV coupe din gamă și avea o grilă iluminată.

Noua generație BMW X2 va folosi platforma FAAR

BMW
Fotografii: capturi video BMW Instagram

Aceste imagini au fost postate sub forma unui videoclip pe pagina oficială de Instagram a mărcii din Munchen, dar și pe pagina oficială a șefului de design, Domagoj Dukec.

Noua iterație X2 este prezentată mai întâi din lateral și se poate observa noul profil de coupe, cu o linie a plafonului înclinată către spate și o lunetă și mai înclinată. De asemenea, aspectul părții posterioare este completat de un eleron.

Astfel, noul BMW X2 va deveni cel de-al treilea SUV coupe al mărcii bavareze, după X4 și X6. De asemenea, în imagini se mai pot vedea grila frontală iluminată de dimensiuni generoase, diferită de cea de pe X1. În plus, ne mai sunt dezvăluite și farurile LED și noua lor semnătură luminoasă.

Noua generație X2 va fi construită pe arhitectura FAAR, care este folosită și de actualul X1 și de alte modele. Deși informația nu a fost confirmată, se pare că noul SUV compact va primi motorizări termice cu cel mult 4 cilindri, versiunea M35i xDrive urmând să fie vârf de gamă cu un motor de 2,0 litri și 312 CP.

De asemenea, noul X2 va primi și motorizări termice pe benzină și diesel, precum și variante electrificate. Nu în ultimul rând, BMW pregătește și un iX2 complet electric, a cărui producție va demara în Germania spre sfârșitul acestui an alături de iX1.

BMW nu a anunțat data lansării oficiale a noului X2.

Sursa: BMW / Instagram

Articole similare

Mazda MX-30 are un preț de pornire de 33.490 euro

administrator_autopromag

Ultimul exemplar Ford Fiesta va ieși de pe linia de asamblare pe 7 iulie

Mihai Morcovescu

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit

Filip Sîrbu