AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

BMW a prezentat noul concept Neue Klasse, care anunță un model electric ce va debuta în 2025

Producătorul german de automobile BMW a dezvăluit în cadrul unui eveniment desfășurat la Munchen, cu ocazia IAA Mobility, conceptul Neue Klasse.

Noul prototip al bavarezilor ne oferă o privire de ansamblu asupra limbajului de design al viitoarelor vehicule electrice ale mărcii. Între acestea își va face loc și un model care va fi produs în Ungaria.

BMW Neue Klasse Concept oferă până la 1000 km autonomie

BMW

Conform companiei germane, elementele de control analog au fost reduse la minimum.

Din punct de vedere estetic, Neue Klasse se distinge printr-o parte frontală dominată de noua grilă dublă, care nu mai este verticală. Aceasta prezintă acum o înclinare mai mare și se întinde până la luminile diurne LED de la extremitățile caroseriei.

Acestea din urmă au o formă complet diferită comparativ cu ceea ce am văzut până acum în gama BMW. Privită din profil, partea din față seamănă cu un bot de rechin, un detaliu estetic pe care germanii ne-au oferit-o și la alte modele din trecut.

Aspectul exterior este completat de un set de jante de 21 de inch al căror design este inspirat de cel al modelelor BMW clasice din motorsport. La spate regăsim stopuri care se extind până pe aripile laterale și care au o semnătură luminoasă similară cu cea a LED-urilor frontale.

O altă noutate o reprezintă faptul că sigla BMW nu mai este aplicată pe caroserie, ci este gravată. În plus, multe dintre componentele noului concept sunt printate 3D.

Potrivit comunicatului oficial, designul are și un rol aerodinamic. Astfel, acesta reduce consumul de energie cu 25% și oferă o autonomie cu 30% mai mare. În același timp, densitatea bateriei este mai mare cu 20%, în timp ce autonomia crește cu 30%.

Germanii declară că prototipul lor poate parcurge 1000 de kilometri cu un singur plin de baterie. Sistemul de propulsie constă din a șasea generație a sistemului eDrive, produs la Debrecen (Ungaria).

Neue Klasse Concept vine cu tehnologia Panoramic Vision

Interiorul noului BMW Neue Klasse este simplist. Pentru a reduce amprenta de carbon, bavarezii au renunțat la piele și la clasicele elemente cromate. Conform companiei germane, elementele de control analog au fost reduse la minimum.

În schimb, prototipul vine cu un ecran de mari dimensiuni poziționat în centrul planșei de bord, însă noutatea absolută o reprezintă tehnologia Panoramic Vision. Aceasta este un Head-Up Display inovator, care proiectează informații pe toată suprafața parbrizului și care poate fi comandat de la sistemul multimedia ori prin gesturi.

Noul BMW Neue Klasse Concept prefigurează un model de serie, care va fi lansat în 2025. Versiunea electrică va fi disponibilă un an mai târziu. Ca și motorul, mașina va fi construită în Ungaria, la Debrecen.

Sursa: BMW

Articole similare

NIO ET7 a parcurs 1.044 de kilometri cu o singură încărcare

Mihai Morcovescu

Xiaomi ar putea cumpăra divizia auto a Evergrande

Florin Amariei

Exclusiv! Interviu cu Carlos Tavares, CEO PSA

Filip Sîrbu