AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volvo dezvăluie interiorul lui EM90, primul monovolum electric din istoria mărcii (VIDEO)

Producătorul suedez de automobile Volvo a publicat noi informații referitoare la viitorul EM90, primul monovolum electric din istoria mărcii.

Debutul oficial al noului model al scandinavilor a fost fixat pentru ziua de 12 noiembrie.

Volvo EM90 este primul MPV din istoria mărcii

Volvo

Noul Volvo EM90 este primul MPV (n.n. –  Multi Purpose Vehicle) cu zero emisii din istoria de 96 de ani a mărcii suedeze, care își va face debutul oficial pe 12 noiembrie.

Însă, până atunci, constructorul din Goteborg oferă acum noi detalii interesante. Acestea vin la câteva zile după ce pe internet au „transpirat” din China primele fotografii neoficiale cu exteriorul lui EM90.

Potrivit comunicatului oficial de presă, EM90 este descris de suedezi ca fiind „o sufragerie scandinavă pe roți”. Volvo spune că EM90 va avea un interior premium, spațios și flexibil. Cu noul MPV vor putea călători confortabil până la șase pasageri, fiecare cu propriul său spațiu personalizabil.

Pe cel de-al doilea rând de scaune va exista un șezut format din șapte straturi de spumă, cu o grosime de peste 120 mm. Nu în ultimul rând, modelul va fi dotat cu un plafon panoramic din sticlă și cu un ornament din cristal Orrefors pentru selectorul transmisiei. Habitaclul va abunda în detalii ornamentale din lemn de mesteacăn.

Vor exista scaune de tip „lounge” cu funcție de masaj, ventilate și încălzite. Pasagerii vor avea la dispoziție panouri de comenzi cu ecrane tactile, care vor fi montate în cotiere. Vor fi oferite măsuțe integrate și suporturi pentru pahare.

Cel de-al treilea rând de scaune va fi ușor accesibil datorită ușilor din spate glisante și scaunelor de pe cel de-al doilea rând, care vor glisare la rându-le.

MPV-ul electric Volvo EM90 va fi disponibil pentru început pe piața din China. Pre-comenzile în această țară vor fi deschise în data de 12 noiembrie.

Sursa: Volvo

Articole similare

Test drive Citroen C5X PHEV – Exces de țel

Filip Sîrbu

Opel Rocks-e – un micro EV franțuzit

Florin Amariei

Rechemare în service Porsche pentru automobilele sport în 2 uși

Filip Sîrbu