AUTOpro
Generale Concept car Hybrid Stiri

Genesis a dezvăluit conceptul X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo

Constructorul sud-coreean Genesis, divizia de lux a celor de la Hyundai, a prezentat un concept-car, creat special pentru jocul video Gran Turismo 7.

Acesta a fost denumit X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo și este un coupe exotic echipat cu motor hibrid V6. Va fi disponibil pentru curse în joc din ianuarie 2024.

Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo va oferi până la 1071 CP și 1366 Nm

Genesis

Conceptul Genesis este creat la scară reală. Acesta are o linie a caroseriei foarte joasă și aerodinamică, care se distinge prin noul limbaj de design Athletic Elegance al mărcii asiatice.

La partea frontală regăsim grila triunghiulară masivă Crest, care este flancată de faruri Quad LED. Grila este înconjurată de lumini LED care se preling și pe aripi, până la portiere. De asemenea, am remarcat capota foarte lungă și aripile sculptate care găzduiesc prize de aer deasupra roților din față.

Caroseria are un coeficient aerodinamic de doar 0,34. Aceasta este finisată într-o nuanță de portocaliu denumită Magma, care vine în contrast cu plafonul negru. La spate există două benzi LED lungi pe post de stopuri și un eleron rotund sculptat din caroserie.

Totodată, coreenii au montat și un difuzor de mari dimensiuni care integrează o lumină roșie care amintește de monoposturile de Formula 1. Aspectul exterior este completat de jante foarte mari cu design agresiv.

În habitaclu regăsim un volan de tip manșă, care integrează un ecran, dar și două controllere rotative pentru schimbarea nivelului de ABS sau de control al tracțiunii. Totodată, pe planșa de bord, dar și pe portiere există și alte comenzi. Conceptul a mai primit un ecran central curbat și un sistem de iluminare ambientală.

Prototipul nu are motor, însă versiunea virtuală a lui Genesis Vision Gran Turismo pentru jocul Gran Turismo 7 va folosi un motor V6 de 870 CP și 1071 Nm, care va putea urca în turații până la 10.000 rpm. Propulsorul termic funcționează împreună cu unul electric, astfel că sistemul hibrid va oferi în total până la 1071 CP și 1.336 Nm.

Noul Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo va fi disponibil pentru Gran Turismo 7 începând din ianuarie 2024, când va fi introdusă o nouă actualizare importantă a jocului.

Sursa: Genesis

Articole similare

Test drive Nissan Qashqai – Maturizare deplină

Filip Sîrbu

Jeep a prezentat 7 concepte off-road în cadrul evenimentului anual „Easter Safari”

Mihai Morcovescu

Tesla recheamă în SUA peste două milioane de mașini dotate cu sistemul Autopilot

Mihai Morcovescu