AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Mercedes-Benz Vision EQXX – un BEV cu peste 1.000 de km autonomie

Mercedes-Benz Vision EQXX

Mercedes-Benz va prezenta lumii în 2022 noul Vision EQXX. Acest automobil concept nu previzualizează vreun model de linie, ci arată că este posibilă o autonomie de peste 1.000 km fără a instala o baterie mare.

Deși marca germană a lansat mai multe mașini complet electrice pe baterii și lucrează la strategia sa pe hidrogen, noul Vision EQXX va demonstra capacitatea tehnică a companiei auto cu privire la sistemul de propulsie electric.

Inginerii care lucrează la acest proiect și vor fi responsabili de viitoarele modele electrice pe baterii (BEV) ale mărcii susțin că nu capacitatea acumulatorilor trebuie să crească pentru a se obține o autonomie mai mare, ci este necesar ca sistemul de propulsie să fie eficient, automobilul să fie aerodinamic, iar materialele folosite să asigure o greutate cât mai mică a unității.

Șeful R&D al Mercedes-Benz, Markus Schafer, a arătat că prin EQXX se va demonstra ceea ce se poate realiza, spre exemplu, cu următorul EQS.

Rămâne de văzut dacă Mercedes-Benz Vision EQXX va însemna și un nou limbaj de design pentru constructorul auto german, nu doar o declarație de potență tehnică.

Articole similare

Ford Fiesta va fi scos din producție din 2023, la fel S-MAX și Galaxy

Darius Pana

Echipa de Formula 1 Williams, cumpărată de americanii de la Dorilton Capital

administrator_autopromag

Opel, oferte interesante pentru mașinile din stoc și perioadă de grație la plata ratelor

Robert Stan

Leave a Comment