AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Mercedes-Benz Vision EQXX – un BEV cu peste 1.000 de km autonomie

Mercedes-Benz Vision EQXX

Mercedes-Benz va prezenta lumii în 2022 noul Vision EQXX. Acest automobil concept nu previzualizează vreun model de linie, ci arată că este posibilă o autonomie de peste 1.000 km fără a instala o baterie mare.

Deși marca germană a lansat mai multe mașini complet electrice pe baterii și lucrează la strategia sa pe hidrogen, noul Vision EQXX va demonstra capacitatea tehnică a companiei auto cu privire la sistemul de propulsie electric.

Inginerii care lucrează la acest proiect și vor fi responsabili de viitoarele modele electrice pe baterii (BEV) ale mărcii susțin că nu capacitatea acumulatorilor trebuie să crească pentru a se obține o autonomie mai mare, ci este necesar ca sistemul de propulsie să fie eficient, automobilul să fie aerodinamic, iar materialele folosite să asigure o greutate cât mai mică a unității.

Șeful R&D al Mercedes-Benz, Markus Schafer, a arătat că prin EQXX se va demonstra ceea ce se poate realiza, spre exemplu, cu următorul EQS.

Rămâne de văzut dacă Mercedes-Benz Vision EQXX va însemna și un nou limbaj de design pentru constructorul auto german, nu doar o declarație de potență tehnică.

Articole similare

Peugeot a dezvăluit interiorul noului E-5008 într-un video oficial

Mihai Morcovescu

Volvo aniversează 10 ani de la achiziția de către gigantul chinez Geely

Dan Damian

Noul SUV electric KIA EV9 oferă o autonomie de până la 541 de kilometri

Mihai Morcovescu

Leave a Comment