AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Mercedes-Benz Vision EQXX – un BEV cu peste 1.000 de km autonomie

Mercedes-Benz Vision EQXX

Mercedes-Benz va prezenta lumii în 2022 noul Vision EQXX. Acest automobil concept nu previzualizează vreun model de linie, ci arată că este posibilă o autonomie de peste 1.000 km fără a instala o baterie mare.

Deși marca germană a lansat mai multe mașini complet electrice pe baterii și lucrează la strategia sa pe hidrogen, noul Vision EQXX va demonstra capacitatea tehnică a companiei auto cu privire la sistemul de propulsie electric.

Inginerii care lucrează la acest proiect și vor fi responsabili de viitoarele modele electrice pe baterii (BEV) ale mărcii susțin că nu capacitatea acumulatorilor trebuie să crească pentru a se obține o autonomie mai mare, ci este necesar ca sistemul de propulsie să fie eficient, automobilul să fie aerodinamic, iar materialele folosite să asigure o greutate cât mai mică a unității.

Șeful R&D al Mercedes-Benz, Markus Schafer, a arătat că prin EQXX se va demonstra ceea ce se poate realiza, spre exemplu, cu următorul EQS.

Rămâne de văzut dacă Mercedes-Benz Vision EQXX va însemna și un nou limbaj de design pentru constructorul auto german, nu doar o declarație de potență tehnică.

Articole similare

CONFIRMAT. Xiaomi intră în industria auto

Florin Amariei

VDA: Ne aşteptăm deja la o scădere a numărului de angajaţi, iar tendinţa se va înrăutăţi în 2020

Robert Stan

Renault Mégane Sedan: impunător cu un design elegant

Andrada Arsenie

Leave a Comment