AUTOpro
Stiri

Waymo a rămas fără CEO

Waymo, divizia autonomous driving a gigantului Google, a rămas de weekend-ul trecut fără CEO, după retragerea lui John Krafcik. Un nume cu rezonanță în industria auto, John Krafcik se retrage după ce s-a aflat timp de cinci ani la cârma gigantului tech Waymo.

O mutare care a șocat și nu prea a șocat pe toată lumea, având în vedere că Waymo dă de ceva timp semne că nu reușește să își identifice foarte bine țelul și obiectivele într-o industrie autonomous din ce în ce mai competitivă.

Sub cârma lui John Krafcik, Waymo a adoptat o atitudine mai degrabă rezervată în ceea ce privește lansarea propriilor tehnologii de conducere autonomă. Fostul CEO voia cu ardoare ca tehnologia să fie cât mai sigură cu putință înainte de a fi dată pe mâna ”maselor”, zvonurile spunând că acesta ar fi motivul pentru care fostul CEO a fost îndepărtat de la cârma lui Waymo.

Alte voci susțin că John Krafcik a plecat din cauza rezultatelor financiare dezastruoase înregistrate de Waymo, zvonurile spunând că Waymo a fost pe pierdere întreg mandatul fostului CEO. De altfel, Waymo face parte din așa numita categorie de business unit-uri Google cunoscute sub numele de Other Bets, categorie care a adus gigantului american pierderi de circa 13 miliarde de dolari în ultimii 3 ani.

Articole similare

Peste 400.000 de vehicule au fost vizate de rechemări Tesla în luna noiembrie 2022

Darius Pana

Uzina de anvelope Michelin Victoria împlinește 80 de ani

Dragos Baltateanu

Europa este capabilă să producă mai multă energie electrică prin vânt decât prin arderea cărbunilor

Filip Sîrbu

Leave a Comment