AUTOpro
Stiri

Waymo a rămas fără CEO

Waymo, divizia autonomous driving a gigantului Google, a rămas de weekend-ul trecut fără CEO, după retragerea lui John Krafcik. Un nume cu rezonanță în industria auto, John Krafcik se retrage după ce s-a aflat timp de cinci ani la cârma gigantului tech Waymo.

O mutare care a șocat și nu prea a șocat pe toată lumea, având în vedere că Waymo dă de ceva timp semne că nu reușește să își identifice foarte bine țelul și obiectivele într-o industrie autonomous din ce în ce mai competitivă.

Sub cârma lui John Krafcik, Waymo a adoptat o atitudine mai degrabă rezervată în ceea ce privește lansarea propriilor tehnologii de conducere autonomă. Fostul CEO voia cu ardoare ca tehnologia să fie cât mai sigură cu putință înainte de a fi dată pe mâna ”maselor”, zvonurile spunând că acesta ar fi motivul pentru care fostul CEO a fost îndepărtat de la cârma lui Waymo.

Alte voci susțin că John Krafcik a plecat din cauza rezultatelor financiare dezastruoase înregistrate de Waymo, zvonurile spunând că Waymo a fost pe pierdere întreg mandatul fostului CEO. De altfel, Waymo face parte din așa numita categorie de business unit-uri Google cunoscute sub numele de Other Bets, categorie care a adus gigantului american pierderi de circa 13 miliarde de dolari în ultimii 3 ani.

Articole similare

NIO a dezvăluit noul model electric ET5 Touring. Modelul va debuta în Europa la final de 2023

Mihai Morcovescu

Citroen a lansat noua ediție limitată C5 X Hypnos. Debutul a fost fixat pentru 2024

Mihai Morcovescu

Skoda Superb facelift: noul model va primi o versiune Scout și faruri Matrix LED

Dragos Baltateanu

Leave a Comment