AUTOpro
Romania my love Stiri

Dacia ar putea relua producția în a doua parte a lui aprilie

Dacia

Reprezentanţii Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, şi sunt optimist că acest lucru se va întâmpla poate în a doua parte a lunii aprilie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Dacia şi Ford au deja în şomaj tehnic (salariaţi – n. r.), la fel şi o parte din industria pe orizontală. Dacia are peste 16.000 de angajaţi, Ford 6.000. Sunt, probabil, în jur de 100.000 care lucrează pe industria orizontală în toată industria auto. Ei doresc să pornească lucrurile, dar sunt oarecum dependenţi de industriile din ţările europene, de producătorii mari, de lanţul de aprovizionare. După întâlnirea pe care a avut-o la Guvern aseară, am mai avut o videoconferinţă cu mai multe industrii, printre care şi cu cei de la Dacia, direct de la fabrică. Ei mi-au spus că pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor. Gândiţi-vă că acolo sunt 16.000 de salariaţi, dar gândesc un flux de lucru, în aşa fel încât să se respecte distanţa de 1 – 1,5 metri între salariaţi, să aibă măşti de protecţie, biocide, geluri de dat pe mâini, astfel încât lucrul să se desfăşoare în siguranţă. Acesta e un lucru pe care pe mine mă bucură. Asta înseamnă că oamenii aceştia gândesc să dea drumul la producţie”, a declarat ministrul.

Acesta a adăugat că Dacia este un brand naţional şi că „este esenţial ca acolo să înceapă producţia pentru economia României”.

„Sunt optimist că, în cursul lunii aprilie, poate în a doua parte a lunii aprilie, la Dacia va începe producţia”, a punctat oficialul.

Articole similare

Continental, Bosch și Renault, cei mai doriți angajatori din industria auto în 2020

Robert Stan

Noua generație Honda Civic schimbă complet regulile jocului

Filip Sîrbu

ECOBEST Challenge 2022, electrified by VinFast – cifre cheie din traficul real și constatări pentru 14 mașini electrice

Darius Pana

Leave a Comment