AUTOpro
Generale Green car Stiri

Fiat Topolino a fost relansat sub forma unui cvadriciclu electric: autonomie de 75 km

Italienii de la Fiat au publicat fotografiile și informațiile oficiale ale noului cvadriciclu electric Topolino. Modelul cu zero emisii este destinat traficului urban și oferă o autonomie de 75 de kilometri.

Noul Fiat Topolino este înrudit cu Citroen Ami și Opel Rocks-e.

Fiat Topolino preia detalii de la modelul original 500

Fiat

La scurt timp după ce a dezvăluit crossoverul electric 600 electric, Fiat a lansat și noul cvadriciclu electric Topolino. Acesta este un nume de legendă pentru istoria mărcii torineze, care a aparținut unui model de oraș care a fost produs între anii 1936 și 1955.

Noul Topolino este înrudit cu Citroen Ami și Opel Rocks-e. Comparativ cu cele două modele, noul cvadriciclu de la afișează un design retro, care amintește de 500-le original.

La partea din față regăsim faruri și lumini de semnalizare rotunde, precum și un element cromat care imită bara de protecție. De asemenea, între blocurile optice apare inscripția Fiat.

Noul model electric vine exclusiv într-o nuanță de verde deschis, denumită Vita Green, care contrastează cu plafonul finisat în negru.

Topolino este disponibil și în versiuni cu plafon închis și portiere sau cu plafon deschis și fără uși. Aspectul exterior este completat de jantele retro și de o parte posterioară identică cu vechiul 500, unde există și un suport pentru bagaje.

Fiat Topolino vine cu o baterie de 5,4 kWh

La interior, noul Topolino este identic cu Ami. În plus, Fiat oferă diverse opțiuni de personalizare, în funcție de varianta de caroserie aleasă. Pentru varianta cu plafon solid se poate opta pentru stickere care imită ornamentele din lemn pentru fețele portierelor. Varianta cu plafon deschis poate fi individualizată cu stickere cu dungi.

De asemenea, vor fi oferite o serie de accesorii, cum ar fi un ghiozdan special, un ventilator alimentat prin USB, o boxă cu Bluetooth, un termos pentru băuturi calde și reci și două huse pentru scaune. Acestea din urmă pot fi folosite pe post de prosoape pentru ieșirile la plajă.

Din punct de vedere tehnic, noul Fiat Topolino este propulsat de un motor electric de 8 CP. Acesta este alimentat de o baterie de 5,4 kWh. Modelul poate atinge o viteză maximă de 45 de km/h și oferă o autonomie de 75 de kilometri în regim WLTP. Bateria va putea fi încărcată în mai puțin de 4 ore.

Noul Fiat Topolino va fi disponibil pentru început în Italia, vânzările urmând să demareze la sfârșitul acestui an.

Sursa: Fiat

Articole similare

ACEA: piața auto europeană a crescut cu aproape 14% în 2023. Dacia a stabilit noi recorduri

Mihai Morcovescu

Relax in Chugach National Forest public use cabins

Mihai Predescu

BMW a publicat prima imagine cu noul Seria 5. Acesta va avea în premieră versiune electrică i5

Mihai Morcovescu