AUTOpro
Generale Green car Stiri

Legendarul model Fiat Topolino este relansat sub forma unui cvadriciclu electric. Debutul, în 2024

Fiat Topolino

Fiat tocmai a publicat prima imagine oficială cu noul Topolino. Noua generație este inspirată de legendarul 500 produs de italieni în anii 1950 și este relansată sub forma unui cvadriciclu complet electric.

Oficialii italieni nu au oferit alte informații despre noul Topolino, însă este posibil ca specificațiile tehnice să nu fi fost modificate. Aceeași strategie a fost urmată și de Opel cu cvadriciclul Rocks-e.

Fiat Topolino este inspirat de legendarul model 500 din anii 1950

După cvadriciclurile Citroen Ami și Opel Rocks-e, acum a venit rândul celor de la Fiat să ofere o nouă soluție de mobilitate urbană sustenabilă.

Noul 500 nu mai este cel mai mic Fiat electric pe care l-ați putea cumpăra. Asta, pentru producătorul torinez tocmai a publicat prima fotografie oficială cu noul Topolino.

Denumirea provine de la emblematicul model produs de Fiat în 1957. Este un nume foarte inspirat pentru acest micuț și simpatic cvadriciclu. În limba italiană, acesta înseamnă „șoricel”.

Cvadriciclul este descris de constructor ca fiind „făcut din bucurie, optimism și veselie”. Acest lucru se transpune în desginul exterior al vehiculului.

Fiat Topolino vine cu faruri rotunde, un plafon din pânză, frânghii în loc de uși și roți cu capace retro, dar fără geamuri laterale. Nuanța exterioară – verde mentă – este aceeași cu cea a lui Fiat 500 din urmă cu 66 de ani. În imaginea de față se poate observa, de asemenea, o tapițerie elegantă pentru planșa de bord și o căptușeală de culoare deschisă pentru scaune.

Italienii nu au oferit alte informații despre noul Topolino, dar cel mai probabil nu au fost modificate specificațiile tehnice. Aceeași strategie a fost adoptată și de Opel cu Rocks-e.

Astfel, este posibil ca Topolino să preia pachetul tehnic de pe Citroen Ami. Asta înseamnă un motor electric de 8,15 CP și 62 Nm de cuplu. Acesta este alimentat de o baterie de 5,5 kWh, care asigură o autonomie maximă de 75 de kilometri. Viteza maximă este aceeași cu a celorlalte cvadricicluri: 45 km/h.

Debutul comercial al noului Fiat Topolino este planificat pentru luna aprilie 2024.

Sursa: Carscoops

Articole similare

CES 2024: Sony Honda Mobility a prezentat în Las Vegas o nouă versiune a sedanului electric Afeela (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Castrol, parteneriat cu XING pentru răcirea avansată a bateriilor EV-urilor

Florin Amariei

PREMIERĂ – Test Drive cu noul Duster (2024) – SUV Dacia la puterea a treia

Darius Pana