AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Tesla va suspenda producția din Germania timp două săptămâni. Care este motivul?

Reprezentanții Tesla au anunțat că vor suspenda producția la fabrica din Germania pentru o perioadă de două săptămâni.

Măsura a fost luată din cauza lipsei de componente provocată de atacurile asupra navelor comerciale din Marea Roșie. Producția va fi oprită la sfârșitul lunii ianuarie.

Tesla va opri producția în Germania începând cu data de 29 ianuarie

Tesla

Într-o declarație de presă, cei de la Tesla au precizat că atacurile conduse de militanții Houthi susținuți de Iran, în solidaritate cu gruparea palestiniană Hamas, au creat un decalaj în lanțurile de aprovizionare. Asta din cauza faptului că navele comerciale sunt obligate să opteze pentru rute alternative.

Acesta este motivul pentru care producătorii auto, între care și Tesla, au trebuit să ia o serie de măsuri. Producătorul american de automobile electrice, care importă multe componente pentru baterii din China, se vede nevoit să suspende producția la fabrica pe care o deține în Germania.

Perioada în care procesul de asamblare va fi oprit este de două săptămâni și va fi cuprinsă între 29 ianuarie și 11 februarie. Se preconizează și alte companii ar fi fost afectate de întârzieri similare, între care și Volvo, marcă deținută de chinezii de la Geely. Dar, Tesla este prima care a luat o măsură în acest sens, relatează Carscoops, citând agenția de presă Reuters.

„Conflictele armate din Marea Roșie și modificările asociate ivite în rutele de transport între Europa și Asia prin Capul Bunei Speranțe au, de asemenea, un impact asupra producției din Gruenheide. Timpii de transport considerabil mai lungi provoacă un decalaj în lanțurile de aprovizionare”,a precizat constructorul.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Peugeot va renunța la versiunile de performanță PSE pentru a se concentra pe electrificare

Mihai Morcovescu

Noul Volkswagen Touareg facelift: actualizări estetice și noi motorizări V6

Mihai Morcovescu

Jaguar lansează conceptul I-PACE – primul model electric al mărcii

administrator_autopromag