AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul SUV electric KIA EV5 va avea o versiune de performanță GT

Constructorul sud-coreean de automobile KIA a publicat noi informații referitoare la SUV-ul electric EV5. Acesta va primi într-un viitor apropiat și o versiune de performanță GT.

De asemenea, compania asiatică a anunțat că modelul cu emisii zero va fi comercializat și la nivel global.

KIA EV5 va fi oferit în trei versiuni: Standard, Long Range și Long Range AWD

KIA

Reprezentanții companiei asiatice au dezvăluit mai multe informații referitoare la viitorul crossover electric EV5 cu ocazia primului său eveniment global „EV Day”. Cel de-al treilea automobil cu emisii zero KIA va fi poziționat în gamă sub actualul EV6 și că va împrumuta o serie de detalii estetice de la fratele mai mare EV9.

Pentru început, noul EV5 va fi disponibil pe piața din China și va produs în această țară. Ceva mai târziu, modelul va putea fi disponibil și la nivel global, versiunea internațională urmând să fie asamblată în Coreea de Sud.

Vor exista trei versiuni: Standard, Long Range și Long Range AWD. Aceasta din urmă va avea tracțiune integrală.

Modelul EV5 Standard destinat pieței din China va folosi un motor electric de 218 CP și o baterie de 64 kWh. Acesta va asigura o autonomie de 530 de kilometri cu o singură încărcare în ciclul chinezesc CLTC. Varianta pentru piețele internaționale va avea tot 218 CP, dar bateria va avea o capacitate mai mică, de 58 kWh.

De asemenea, EV5 Long Range va avea tot 218 CP, dar bateria va avea capacități diferite. Clienții chinezi vor primi un acumulator de 88 kWh și o autonomie de 720 de kilometri (CLTC), în timp ce pentru piețele globale va fi oferită o baterie de 81 kWh. Autonomia în acest caz va fi comunicată ulterior.

Modelul de top EV5 Long Range AWD va primi un sistem de propulsie cu două motoare electrice. Versiunea chineză va avea 313 CP, iar cea globală cu 7 „cai” mai puțin. KIA a anunțat că EV5 fabricat în China va putea fi încărcat rapid de la 30 la 80% în doar 27 de minute.

La interior, vor exista două ecrane de 12,3 inch, precum și unul separat, de 5 inch, pentru sistemul de climatizare. După cum aminteam anterior, KIA EV5 va primi și o versiune de performanță GT, însă deocamdată nu există detalii despre aceasta.

Sursa: KIA via Carscoops

Articole similare

Jeep a prezentat 7 concepte off-road în cadrul evenimentului anual „Easter Safari”

Mihai Morcovescu

Alpine va lansa un model de serie cu motor V6 alimentat cu hidrogen

Mihai Morcovescu

Acesta este DR Automobiles Ickx K2, un SUV de teren care va rivaliza cu Mercedes-Benz G-Class și Jeep Wrangler

Mihai Morcovescu