AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen ID.2all: prima fotografie oficială cu viitorul SUV electric de 25.000 de euro

Volkswagen

Producătorul german de automobile Volkswagen a publicat o primă fotografie oficială cu viitorul său SUV electric accesibil, denumit ID.2.

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, modelul ar urma să aibă un preț de aproximativ 25.000 de euro.

Viitorul SUV subcompact Volkswagen va oferi până la 450 de kilometri autonomie

Volkswagen

Volkswagen își intensifică eforturile în direcția electromobilității. De altfel, se știe deja că germanii și-au propus să devină marcă pur electrică până în 2033, urmând să lanseze mai multe modele.

Unul dintre acestea va fi ID.2, va fi bazat pe conceptul ID.2all. Un alt model va fi un SUV de segment B, nespecificat. Acesta ar urma să coste în jur de 25.000 de euro.

De asemenea, viitorul crossover va fi derivat din ID.2 și care va înlocui în gamă actualul T-Cross. Ca variante de nume se vehiculează ID.2X și ID.2 Cross. VW a publicat și o primă fotografie-teaser cu SUV-ul subcompact.

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, viitorul SUV de segment B va prelua mai multe detalii de design de la conceptul ID.2all. În același timp, pe montantul C se observă detaliu estetic similar cu ce există pe ID.Buzz. Acesta amintește și de modelul Alfa Romeo Montreal de la începutul anilor 1970.

La fel ca viitorul ID.2, și „baby SUV”-ul german va fi dezvoltat pe aceeași arhitectură MEB. Asta înseamnă că va folosi un singur motor electric, care va fi alimentat fie de o baterie de 38 kWh, fie de una de 58 kWh. Autonomia s-ar putea situa în jurul valorii de 450 de kilometri.

Noul SUV ID.2all este planificat să debuteze în cursul anului 2026.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Alfa Romeo a confirmat că noua generație Giulia va fi lansată în 2026

Mihai Morcovescu

Cu Uber poți cere o călătorie pentru altcineva

Filip Sîrbu

Alfa Romeo Junior Veloce debutează cu noul motor electric de 280 CP

Mihai Morcovescu