AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

Hyundai Ioniq 5 va primi din 2024 oglindă retrovizoare centrală digitală.

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai continuă să îmbunătățească nivelul de siguranță al modelului electric Ioniq 5.

Astfel, potrivit informațiilor oficiale, SUV-ul cu emisii zero va putea fi comandat și cu o oglindă retrovizoare centrală digitală (DCM).

Hyundai va demara producția Ioniq 5 cu oglindă retrovizoare digitală în august

Hyundai

La începutul anului trecut, Hyundai anunțau că vor introduce pe modelul lor electric Ioniq 5 a unor camere video în locul oglinzilor laterale convenționale.

Acum, la mai bine de un an distanță, constructorul asiatic a pregătit o nouă surpriză tehnologică pentru clienții săi. Este vorba despre o oglindă centrală retrovizoare digitală.

Conform informațiilor publicate de Hyundai, oglinda lucrează împreună cu o cameră video. Aceasta este montată în spoilerul posterior și oferă un unghi de 50 de grade.

Imaginile captate de cameră sunt transmise pe ecranul integrat în oglindă. Noua DCM crește semnificativ vizibilitatea, oferind o vedere panoramică în spatele mașinii.

Cel de la volan poate să activeze această cameră video printr-o simplă apăsare de buton, care este amplasat la baza oglinzii retrovizoare. Camera este dotată și cu un mod de funcționare pe timp de noapte.

Producția versiunilor Ioniq 5 echipate cu noua oglindă centrală digitală va începe în cursul lunii curente. Mașinile astfel echipate vor fi disponibile pe piață începând cu 2024.

Sursa: Hyundai

Articole similare

NIO atacă BMW și Mercedes-Benz în Europa prin servicii unice pentru baterii – înlocuire, upgrade și închiriere, printre altele

Darius Pana

BMW a dezvăluit noul Seria 5 pentru piața din China

Mihai Morcovescu

Renault se întoarce în China printr-un parteneriat cu Geely

Florin Amariei