AUTOpro
Generale Connected Stiri

Dacia: hărțile de navigație pot fi actualizate cu ajutorul unui smartphone

Producătorul român de automobile Dacia anunță încheierea unui parteneriat cu compania NNG prin care clienții vor putea să-și actualizeze hărțile sistemului de navigație cu ajutorul telefonului mobil.

Astfel, procesul de actualizare a hărților de navigație va fi mult simplificat datorită unei aplicații dedicate.

Aplicația Dacia dedicată este disponibilă deocamdată doar pe dispozitivele cu Android

Dacia

Actualizarea hărților de navigație de la bordul modelelor Dacia care sunt echipate cu sistemul Media Nav va fi mai ușoară ca niciodată.

Constructorul de la Mioveni tocmai a încheiat un parteneriat cu NNG, o companie specializată în sisteme de navigație și infotainment. Ca urmare, posesorii de mașini Dacia își vor putea actualiza hărțile prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Denumită Map Update, aceasta le va permite clienților să selecteze și să descarce hărțile direct pe telefonul lor mobil. După conectarea telefonului la sistemul de infotainment al mașinii prin intermediul unui cablu USB și apoi deschiderea aplicației, hărțile vor putea fi descărcate direct pe sistemul Dacia Media Nav.

Aplicația este disponibilă pentru moment doar pentru telefoanele care rulează sistemul de operare Android și poate fi descărcată din Google Play Store. În viitorul apropiat, aplicația va putea fi descărcată și de posesorii de telefoane cu sistemul iOS.

Actualizările se realizează într-un interval de 15 minute. Primele șase actualizări (două pe an, timp de trei ani) sunt gratuite. După această perioadă, hărțile vor putea fi achiziționate în varianta actualizată la bordul mașinii.

Oficialii companiei de la Mioveni precizează că aplicația este deja compatibilă cu vehiculele echipate cu un sistem Media Nav cu funcția Android Auto.

Sursa: Dacia

Articole similare

Afaceri de 5,2 miliarde de euro pentru Automobile Dacia

Robert Stan

Hyundai a confirmat prețurile pentru Ioniq 5 în România

Florin Amariei

Germania va aloca 900 de milioane de euro pentru construirea de noi stații de încărcare

Mihai Morcovescu