AUTOpro
Stiri Industrie

Google va elimina panoul Assistant Driving Mode la ceva mai mult de 1 an de la debut (cu video)

Google

Compania americană Google a anunțat în mod oficial că va elimina panoul Assistant Driving Mode, care era optimizat pentru utilizarea smartphone-ului în mașină. Sistemul va fi oprit definitiv luna viitoare, la aproximativ un an de la debut.

Gigantul din Mountain View (California) a precizat că experiența optimizată pentru mașină Google Maps pentru Android, la care se referă și ca Mod de conducere, va rămâne deoarece majoritatea oamenilor folosesc doar această aplicație.

Google va retrage Assistant Driving Mode la 21 noiembrie

Google

Sistemul Assistant Driving Mode a fost prezentat în 2019, iar doi ani mai târziu, în luna septembrie, a fost introdus pe dispozitivele Android. La acea vreme se spunea că este succesorul aplicației de sine stătătoare Android Auto.

Acesta poate fi accesat prin intermediul Asistentului spunând „Hei Google, lansează Modul de conducere”. Aplicația poate fi fixată și pe ecranele de pornire ale utilizatorilor.

Cu toate acestea, gigantul tehnologic a dezvăluit că majoritatea utilizatorilor de Android folosesc mai degrabă modul de conducere deja integrat în Google Maps decât panoul pentru modul de conducere asistent.

În loc să se lanseze din Asistent sau din ecranul de pornire, Maps se lansează din meniul din dreapta-jos atunci când începeți navigarea. Odată deschis, acesta afișează o serie de pictograme mari pentru apeluri, mesaje și aplicații media care sunt vizibile și ușor de accesat în timp ce conduceți. Totuși, atunci când lansați pentru prima dată acel mod în Maps, vă oferă să fixați celălalt mod de conducere pe ecranul de pornire.

Assistant Driving Mode oferă o experiență optimizată pentru utilizarea smartphone-ului în mașină. Acesta asigură acces rapid la comenzile audio, comenzile rapide pentru apeluri și mesaje text, precum și la funcții media și navigare Maps.

Conform celor de la Google, se pare că mulți utilizatori nu au remarcat această modificare și au continuat să utilizeze funcția Driving Mode integrată în Maps. De aceea, gigantul american a decis să retragă acest Assistant Driving Mode.

Din câte se pare, utilizatorii nu au prea remarcat această modificare și au continuat să utilizeze funcția Driving Mode integrată deja în Google Maps. Tocmai de aceea, Google a decis acum să retragă acest Assistant Driving Mode. Sistemul va fi oprit în 21 noiembrie.

Sursa: 9to5 Google

Articole similare

Euro 7: Parlamentul European a aprobat noile norme de poluare. Acestea vor intra în vigoare în 2026

Mihai Morcovescu

Noul VinFast VF5 Plus va ajunge în Europa în 2024 ca rival direct pentru Dacia Spring

Mihai Morcovescu

CES 2023: BMW prezintă conceptul i Vision Dee, care prefigurează viitoarele modele electrice ale mărcii (cu video)

Mihai Morcovescu