AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Inside story

Interviu în exclusivitate AUTOpro – Renault Austral vine cu ecosistem Google integrat

„Renault Austral vine cu Google Maps preinstalat, deci nu mai ai nevoie de Android Auto sau Car Play”, declară pentru noi Stephanne Vernet , Propsection & Innovation UX/UI Manager la Renault.

Interviu realizat de Dan Vardie

Renault Austral

Stephane nu este inginer ci designer. „Am fost pregătit ca designer industrial însă am înțeles foarte repede că viitorul este în altă parte!” declara în exclusivitate mondială pentru AUTOpro executivul francez. „Am devenit designer pentru interfețe. În primii 7 ani am lucrat în industria medicală unde am descoperit cele mai rudimentare interfețe. Acolo am început să modernizez industria pentru a-i ajuta pe medici și implicit pe pacienți.” După care a lucrat 12 ani în telecomunicații la Orange unde s-a specializat în lumea digitală. Deloc întâmplător, a fost recrutat de Renault pentru a duce un producător clasic în lumea connected!

Stephane ne-a spus că Google Services vine instalat din fabrică. Google Maps este acolo după cum și comanda vocală „Hey Google” aduce cele mai bune rezultate în dialogul cu mașina. Interlocutorul nostru recunoaște că a existat tentația de folosi expresia „ Hey Renault” așa cum o fac alți producători – gen SEAT sau Mercedes, de exemplu. Însă având-ul pe Google acasă, prezența în mașină a fost o continuare firească a lucrurilor. „Cine știe, poate într-o zi vom veni cu Hey Renault!….”

Renault Austral

Posesorul viitorului Renault Austral poate însă să își împerecheze telefonul cu mașina. Astfel va avea două Google Maps, versiunea preinstalată funcționează cel mai rapid și eficient și unul din telefon ce are – invitabil – limitări. Acum sistemul se updatează „over the air” iar producătorul oferă SIM-ul de date inclus în prețul mașinii pentru 5 ani. Dacă ești primul posesor al mașinii, este puțin probabil să îți pese ce va fi peste 5 ani ….

Cele 2 ecrane oferă tot ce poți să îți imaginezi că există. Ecranul central integrat în acest sistem în formă de L întors poate trece drept o tabletă așezată vertical dar nu seamănă cu cea de pe Tesla S.

Renault Austral

Vernet afirmă că nu vede cum poate fi deturnată livrarea prin telefonul mobil a cheii electronice. „Sigur, nu există nici un sistem care să nu poată fi atacat cibernetic. Însă sunt convins că trimiterea acestei chei electronice nu este în pericol.” Este o posibilitate tot mai cerută de companiile de închirieri sau de car sharing care te lasă să intri în mașină cu propriul tău smartphone.

Articole similare

Drive test Dacia Spring

Dan Vardie

Detalii exclusive despre noua aplicație MY Dacia și transformarea showroom-urilor Dacia

Darius Pana

EVENIMENT Exclusiv AUTOpro – Primul interviu cu un român de succes: Costi Avromescu, Vicepreședinte Cadillac Europa

Dan Vardie

Leave a Comment