AUTOpro
AUTO pro Exclusiv

Este oficial! Noul Jaguar F Pace va fi lansat în premieră mondială în cursul acestui an.

„Conceptul de Jaguar SUV CX 17 a fost unanim apreciat. Așa că în curând vom veni cu mașina de serie, primul Jaguar Crossover sport din familie!” declara pentru AUTOpro, Ian Callum, Directorul de design al casei britanice. Având o structură din aluminiu, noul Jag are capabilități off-road dar „am pus accent pe on-road. Este totuși un Jaguar” ne spunea amuzat Callum.

Jaguar F Pace 6

„Dacă vrei să urci pe munte, poți să încerci. Însă eu aș recomanda un Land Rover pentru asemenea expediții!” Numele vine de la o reclamă folosită de Jaguar în urmă cu zeci de ani „Grace! Space! Pace!” și are litera F ce reprezintă versiunea sport a familiei.

Jaguar F Pace 14

Interiorul va avea un packaging inovativ și cele mai noi motoare –familia Ingenium- și tehnologii JLR. Chiar dacă executivul britanic a refuzat să confirme data premierei mondiale, cel mai probabil este ca Salonul auto de la New York din primăvară să fie folosit ca scena cea mai potrivită unei asmenea lansari. După cum spunea și Andy Gass, Directorul de vânzări al grupului JLR, „F Pace este proiectat cu gândul la piața americană!” Constructorul britanic a menționat Porsche Macan ca principal concurent pentru F Pace.

Jaguar F Pace 15

Lansarea crossover-ului Jaguar survine într-un periodă de explozie a segmentului. Gass a arătat că acest segement a crescut de 3 ori în ultimii 5 ani și va continuă să crească cu 30% în următorii 5 ani, fiind segmentul de piață cu cea mai mare creștere.

Jaguar F Pace 10

JLR a crescut remarcabil în 2014 ajungând la 462.678 de unități (creștere cu 9% față de 2013). Toate modelele Jaguar au crescut, însă F Type este cea mai spctaculoasă apariție, cu 11.506 unități vîndute. „Prin introducerea noului Jaguar XE și a lui F Pace, marca Jaguar va realiza un salt spectaculos de vânzări în următorii ani.”afirma Gass. Dacă adăugăm și noul Discovery Sport, compania britanică va atinge 500.000 de unități vândute în 2015,  o adevarată bornă istorică!

Jaguar F Pace 7

Articole similare

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit – II

Filip Sîrbu

Exclusivitate mondială. Duster rămâne un 4×4 veritabil! Bigster nu-l înlocuiește

Dan Vardie

Dacia Spring stabiliește o autonomie urbană record!

Leave a Comment