AUTOpro
Generale Stiri

Seat confirmă facelift-uri pentru Leon, Ibiza, Arona și Ateca. Primul model va debuta în 2024

Reprezentanții constructorului spaniol de automobile Seat au anunțat în cadrul conferinței anuale a Grupului Volkswagen că modelele Leon, Ibiza, Arona și Ateca vor primi versiuni restilizate.

Leon facelift va fi primul model care își va face debutul, mai târziu în acest an.

Seat va lansa primele facelift-uri în 2024 și 2025

Seat

Dincolo de planurile de electrificare, Seat, marca adeseori ignorată a Grupului Volkswagen, se pregătește pentru o întinerire a gamei de modele.

CEO-ul companiei, Wayne Griffiths, a dezvăluit cu ocazia conferinței anuale a Grupului Volkswagen că modelele Ibiza, Arona, Leon și Ateca vor primi facelift-uri. Primul care își va face debutul va fi Leon (foto sus). Acesta urmează să fie lansat „în următoarele luni”, cu un pachet important de noutăți, potrivit Griffiths.

Astfel, noul hatchback de clasă compactă va primi, între altele, faruri LED Matrix și o motorizare plug-in hybrid de ultimă generație. Aceasta va fi capabilă să parcurgă până la 100 de kilometri în modul pur electric. De asemenea, la interior, mașina va oferi un sistem de infotainment îmbunătățit.

Noul Leon facelift va fi urmat de Ibiza și Arona facelift. Acestea vor fi dezvăluite până la finalul anului 2025. Pachetul de îmbunătățiri va conține, între altele, noi faruri LED și bare de protecție reproiectate. Actuala generație Ibiza a debutat în 2017 alături de Arona, ambele modele primind primul lor facelift în 2021.

Deocamdată nu este clar dacă cea de-a doua operație de restilizare va include și motorizări electrificate. Însă, având în vedere că oferta actuala a Grupului Volkswagen include deja versiuni mild-hybrid este de așteptat ca Seat să introducă și variante PHEV și chiar electrice.

Seat intenționează să lanseze un automobil pur electric

Nu în ultimul rând, lansat în 2016, SUV-ul Ateca a primit ultimul facelift în urmă cu patru ani, astfel că și acest model este programat pentru o reîmprospătare. În schimb, Tarraco, un SUV de clasă mare cu trei rânduri de scaune, care a debutat în 2018 și este strâns legat de Skoda Kodiaq, nu a fost menționat în prezentare. Această omisiune sugerează că Seat s-ar putea gândi mai degrabă să renunțe la acest model decât să-i aplice un facelift.

Deși prioritare sunt cele patru modele, cei de la Seat își propun să lanseze și un automobil complet electric. Acest lucru se va întâmpla, odată ce platformele electrice accesibile vor deveni mai accesibile. „Această decizie va trebui luată la momentul potrivit, asigurându-ne că platformele electrice accesibile vor fi disponibile în acest segment”, a spus Wayne Griffiths.

Sursa: Seat via Carscoops

Articole similare

Vinfast devine primul câștigător al premiului Autobest „The Rising Star”, al doilea în 4 ani pentru brandul vietnamez

Mihai Morcovescu

Grupul PSA şi ONG-urile T&E şi FNE comunică oficial consumul real pe durata utilizării pentru autovehiculele Peugeot, Citroën şi DS

administrator_autopromag

Dupa Hyundai, GM incepe rechemarile pentru aproape 69.000 de modele Bolt

Florin Amariei