AUTOpro
Generale Stiri

KIA a dezvăluit noul sedan compact K4. Premiera mondială va avea loc pe 27 martie

Constructorul sud-coreean de automobile KIA a publicat primele informații și fotografii oficiale referitoare la noul sedan de clasă compactă K4.

Premiera mondială a viitorului rival pentru Honda Civic și Toyota Corolla va avea loc în cadrul Salonului Auto de la New York (29 martie-7 aprilie 2024).

KIA K7 este inspirat de filosofia de design „Opposites United” 

KIA

Modelul KIA Forte, care este disponibil exclusiv pe piața nord-americană, va avea un succesor de calibru. Noul sedan compact K4 a fost dezvăluit de constructorul asiatic înainte de premiera globală, care va avea loc la New York (NYAS) pe 27 martie.

Din punct de vedere estetic, noul sedan de segment C adoptă limbajul de design al mărcii coreene „Opposites United”. Mașina adoptă linia de fastback a modelului Stinger (eliminat din gamă în 2023), iar caroseria combină suprafețele drepte cu cele unghiulare.

Noul K4 afișează un design mai agresiv și mai sofisticat comparativ cu Forte. Partea din față este dominată de farurile LED ascuțite și luminile de zi, care se prelungesc până pe aripi. De asemenea, se remarcă montanții D foarte groși preluați de pe vechiul Stinger. Aceștia se continuă până în spate și, împreună cu mânerele ascunse ale ușilor posterioare, conferă sedanului un aspect de coupe cu două uși. La spate mașina a primit un set de stopuri LED în formă de L răsturnat, care pornesc din bara de protecție și se prelungesc până pe capacul portbagajului.

Noul KIA K4 va costa de la echivalentul a 22.335 de euro

La interior regăsim un volan pătrățos și un display digital, care include instrumentarul de bord și ecranul multimedia. În același timp, noul KIA K4 a primit o serie de elemente pe care le-am văzut deja pe modelele EV6, EV9 și Sorento facelift. Însă, spre deosebire de acestea, care au un selector rotativ pentru transmisia automată, K4 a primit un selector tradițional, care a fost montat pe tunelul consolei centrale.

De asemenea, se mai observă și alte detalii specifice KIA cum ar fi cele două rânduri de comenzi rigide, poziționate deasupra și sub gurile de aerisire centrale. Totodată, există și un controller rotativ cu finisaj metalic, care ajută la navigarea prin meniul sistemului de infotainment.

Cei de la KIA spun că noul K4 va fi disponibil în câteva versiuni „interesante” de nuanțe, precum Slate Green, adică cea din fotografiile de față, sau Canyon Brown.

Deocamdată, specificațiile tehnice nu au fost dezvăluite. Toate detaliile le vom afla săptămâna viitoare, când noul KIA K4 va avea premiera mondială la Salonul Auto de la New York. Este de așteptat ca mașina să ofere un motor turbo de 1,6 litri cu patru cilindri. De asemenea, este posibil să primească și un hibrid, care va fi disponibil doar pe anumite piețe. În schimb, nu va exista și o opțiune pur electrică. Prețurile ar urma să pornească de la aproximativ 22.000 de dolari (aproximativ 22.335 de euro).

Sursa: KIA

Articole similare

DS Automobiles introduce versiunile DS3 Hybrid și DS4 Hybrid

MINI a prezentat cea de-a 5-a generație Cooper, care va fi disponibilă și cu motoare termice

Mihai Morcovescu

Peugeot RCZ R Bimota – mariaj inspirat

administrator_autopromag