AUTOpro
Generale Stiri

Toyota pregătește o serie de actualizări pentru GR Yaris: 300 CP și cutie automată

Potrivit unor informații apărute în presa din Japonia, Toyota va lansa mai târziu în această toamnă versiunea actualizată a modelului de performanță GR Yaris.

Popularul hot-hatch va primi mai multe îmbunătățiri, cele mai importante dintre acestea fiind un motor mai puternic și o cutie automată cu opt trepte.

Toyota GR Yaris facelift va oferi cu 30 de cai-putere mai mult decât actuala versiune

Toyota

Producătorul nipon de automobile a lansat în 2020 noua GR Yaris, versiunea de performanță a modelului de clasă subcompactă. Acesta folosește un motor turbo în 3 cilindri de 1,6 litri, care oferă 261 CP și 360 Nm de cuplu. De asemenea, hot-hatch-ul are o cutie manuală cu 6 trepte și tracțiune integrală GR-FOUR.

Acum, au apărut informații potrivit cărora GR Yaris va primi în această toamnă o serie de îmbunătățiri. Potrivit jurnaliștilor de la revista Best Car, sportiva japoneză va avea un motor mai puternic, de 300 CP și 370 Nm. De asemenea, vor fi câteva modificări estetice, cum ar fi bare de protecție restilizate și un eleron mai mare la spate. În plus, la interior, mașina va oferi un nou ecran de dimensiuni mai mari.

În același timp, viitorul GR Yaris facelift va primi și o cutie automată cu opt rapoarte, proiectată special pentru acest model. Nu se știe dacă va mai fi oferită și actuala transmisie manuală. Noua versiune a hot-hatch-ului va mai beneficia de o suspensie revizuită, noi frâne și o caroserie mai rigidă.

Deocamdată, cei de la Toyota nu au oferit informații oficiale referitoare la GR Yaris facelift. În schimb, sursa citată spune că producția este programată să înceapă la începutul anului viitor.

Sursa: Motor1

Articole similare

Salonul Auto Moto 2015, oglinda pieței auto românești

Stan Robert

Noul Peugeot 308

General Motors va lansa GMC Hummer