AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Ford Puma, model produs în România, este lider de vânzări pe o piață importantă

Modelul Ford Puma, care este produs la Craiova, este foarte popular pe una dintre cele mai importante piețe auto din Europa.

Mai mult decât atât, peste 30% din producția uzinei Ford Otosan din Bănie ajunge pe această piață.

Ford Puma domină vânzările pe piața britanică

Ford

Piața de mașini noi din Marea Britanie continuă pe o traiectorie ascendentă. Octombrie a fost cea de-a 15-a lună în care s-a înregistrat o creștere, ajungând la 152.259 de unități înmatriculate.

Una dintre cele mai bine vândute mărci pe această piață este Ford. În intervalul ianuarie-octombrie, constructorul american a comercializat în Marea Britanie 123.894 de automobila, atingând o cotă de piață de 7,72%.

Dintre modelele vândute de „ovalul albastru” în Insulă, Puma este lider de piață. În cea de-a zecea lună a anului, modelul produs la uzina de la Craiova s-a vândut în 4.824 de exemplare. Pe locurile următoare s-au clasat MINI Cooper (3.779 unități) și Opel (Vauxhall) Corsa (3.464 unități).

Mai mult decât atât, Puma este cel mai vândut automobil din Regat. Peste 30% din producția de la Craiova ajunge pe această piață. De la începutul anului, crossover-ul Ford de clasă compactă a înregistrat vânzări de 42.135 de unități. Puma devansează modele precum Nissan Qashqai (34.952 unități) și Opel (Vauxhall) Corsa (33.641 unități).

Sursa: Auto Express

Articole similare

Pentru fanii adevăraţi ai fotbalului: Nouă ediţie specială Opel Astra Copacabana

Volkswagen a început producția electricului ID.7 la uzina din Emden

Mihai Morcovescu

Înmatriculările de mașini noi continuă să scadă

Dan Damian