AUTOpro
Generale Stiri

Cadou de Mărțișor: Dacia a deschis listele de comenzi pentru noua versiune Extreme

Constructorul autohton de automobile Dacia a anunțat că astăzi, 1 martie 2023, a deschis oficial listele de comenzi pentru noul nivel de echipare denumit Extreme. Acesta poate fi comandat pe patru dintre modelele din gamă – Duster, Jogger, Sandero Stepway și Spring – și include o serie de elemente estetice specifice.

La ediția din acest an a Salonului Auto de la Bruxelles, Dacia a prezentat pe modelul Spring o avanpremieră a noului nivel de echipare Extreme. Acesta va fi disponibil pe alte trei automobile din gama de la Mioveni, devenind vârful de gamă pentru Sandero Stepway. De asemenea, înlocuiește edițiile limitate cu același nume, care erau disponibile pe Jogger Extreme și pe Duster Extreme.

Ce oferă nivelul de echipare Dacia Extreme

Dacia

Potrivit comunicatului oficial dat publicității de Dacia, versiunea Extreme include elemente de design specifice, unul dintre acestea fiind antena radio de tip „coadă de rechin”, finisată în nuanța Glossy Black. Aceasta este disponibilă pe Stepway, Jogger și Duster.

De asemenea, numele modelului este scris cu litere de culoarea Copper Brown pe barele de pavilion (Stepway, Jogger și Duster). În cazul electricului Spring, ornamentele de pe barele de acoperiș sunt vopsite în aceeași culoare.

Totodată, carcasele oglinzilor retrovizoare, capacele din centrul jantelor și sigla Dacia de pe hayon-ul tuturor celor patru modele sunt finisate tot în culoarea Copper Brown. De asemenea, sunt disponibile noi culori pentru caroserie: Cedar Green (Stepway, Jogger și Duster) și Slate Blue (Spring).

În același timp, pe modelele Spring, Stepway și Jogger clienții vorbeneficia de un desen topografic pe ușile din față, care face trimitere la elementul distinctiv similar de pe SUV-ul Duster. Pachetul mai conține accente finisate în culoarea Copper Brown la nivelul proiectoarelor de ceață (Stepway și Jogger) și la nivelul farurilor (Spring).

Echiparea Extreme mai include protecții laterale cu desen specific (Spring, Stepway și Jogger), jante din aliaj finisate în negru lucios de 17 inch pe Duster și de 16 inch pe Stepway și pe Jogger. În plus, există protecții din plastic pentru aripi și un ornament cu motiv specific pe montantul central (Duster) și ornament din plastic la nivelul aripilor față în culoarea Copper Brown (Duster).

Trecând la interior, noul nivel de echipare Extreme oferă clienților un nou material textil catifelat de culoare gri, denumit MicroCloud, care se va regăsi pe modelele Stepway, Jogger și Duster. Acesta este utilizat pe panourile ușilor și pe scaune, precum și pe planșa de bord a modelelor Stepway și Jogger. Materialul a fost special dezvoltat pentru interiorul automobilelor, fiind rezistent la uzură și ușor de curățat.

Modelele Extreme au primit, de asemenea, noua siglă Dacia Link, care a fost imprimată pe spătarul scaunelor frontale, covorașe din cauciuc cu același desen topografic, ornamente finisate în nuanța Copper Brown pe panourile ușilor din față și pentru conturul gurilor de ventilație, praguri pentru uși cu motiv specific, accente Copper Brown la nivelul manetei schimbătorului de viteze (Duster), protecție cauciucată a schimbătorului de viteze cu cusături de culoare Copper Brown (Duster) și ramă pentru ecranul sistemului de navigație în culoarea Copper Brown (Spring).

Spring Extreme vine cu noul motor electric de 65 CP

Odată cu lansarea versiunii Spring Extreme , Dacia a lansat și noul motor electric de 65 CP. Această motorizare este asociată cu un nou reductor specific (cu rol de demultiplicare a cuplului transmis roților) și permite accelerații și reprize mai energice pe o plajă de utilizare extinsă.

Noul Spring Extreme 65 oferă o autonomie de 220 de kilometri în ciclu WLTP Mixt și 305 de kilometri în ciclu WLTP City. Motorul electric de 45 CP va rămâne disponibil pe nivelul de echipare Essential.

Totodată, pentru drumurile acoperite cu zăpadă, noroi sau cele alunecoase Dacia oferă soluția inteligentă „Extended Grip”. Acest sistem oferă un plus de aderență pe suprafețele dificile prin adaptarea setărilor ESP. Este disponibil standard pe versiunea Extreme a modelelor Stepway și Jogger.

Noi accesorii pentru gama „InNature”

Dacia a actualizat și gama de accesorii denumită „InNature”. Marea noutate o reprezintă pachetul Weekend, care este disponibil pe toate versiunile Jogger. Acesta permite, în doar câteva minute, transformarea habitaclului într-un spațiu pentru dormit. În cazul versiunii cu 7 locuri, scaunele de pe rândul al treilea trebuie scoase înainte de montarea pachetului.

Pachetul cântărește mai puțin de 50 kg cu tot cu saltele și este alcătuit din trei elemente. Este vorba despre un pat pentru două persoane care se poate monta în mai puțin de două minute, un suport plat și o ladă. Aceasta din urmă servește drept spațiu de depozitare.

Când tableta de deasupra spațiului pentru bagaje este instalată, pachetul nu este vizibil, iar Jogger arată ca un model obișnuit cu cinci locuri. Modul ingenios de deschidere și de închidere al lăzii permite acces facil la spațiul de încărcare de 220 litri. Și asta, indiferent dacă patul este desfăcut sau pliat. Când este instalat, capacul lăzii poate fi folosit ca un raft.

Sistemul asigură un spațiu de dormit confortabil datorită unei saltele cu lungimea de 190 cm și cu lățimea de 130 cm la nivelul ușilor din spate. Această configurație oferă spațiu amplu pentru cap de cel puțin 60 cm. Pachetul Weekend mai conține jaluzele opace pentru toate geamurile și un cort exterior care se poate atașa la mașină când hayon-ul este deschis. Astfel, se crează un spațiu de dormit suplimentar.

Cât costă noua echipare Extreme

Cum spuneam, astăzi, 1 martie 2023, s-a dat startul comenzilor pentru noile versiuni Extreme a modelelor Dacia. Acestea au un preț de catalog de 22.450 de euro (Spring Extreme), 16.900 de euro (Sandero Stepway Extreme) și 24.000 de euro (Duster Extreme).

Varianta Jogger Extreme cu 5 locuri pornește de la 19.450 de euro (ECO-G 100) și ajunge la 24.650 de euro (Hybrid 140). Modelul Jogger Extreme cu 7 locuri costă de la 20.350 de euro (ECO-G 100), iar Jogger Extreme+ cu 7 locuri are un preț de bază de 21.050 de euro (ECO-G 100).

Prețurile sunt disponibile pe site-ul Dacia.ro.

Sursa: Dacia

Articole similare

BMW a dezvăluit noul Seria 5 pentru piața din China

Mihai Morcovescu

Ferrari SF90 Spider dezvăluit în timpul unui eveniment digital

Andrada Arsenie

Hyundai a prezentat noua generație Santa Fe, care primește un design complet revizuit

Mihai Morcovescu