AUTOpro
Generale Green car Stiri

Dacia Spring a fost desemnată cea mai eficientă mașină electrică testată în 2022 de Green NCAP

ACEA

Organismul european independent Green NCAP a desemnat Dacia Spring ca fiind cel mai eficient model electric dintre cele pe care le-a testat în decursul anului 2022. Automobilul produs în China care poartă sigla producătorului de la Mioveni a obținut un rating general maxim de 5 stele, fiind oficial mașina cu cel mai mic impact asupra mediului.

Dacia Spring a primit un scor general de 9,9, fiind urmată de Tesla Model 3 (9,8). Modelele NIO eT7, Renault Megane E-Tech și Cupra Born au obținut scoruri generale de 9,6.

Testele Green NCAP au fost lansate în urmă cu patru ani. În cadrul acestor teste sunt evaluate emisiile mașinilor în laboratoare, precum și în condiții reale pe șosea.

Dacia Spring a devansat modele precum Tesla Model 3 sau Renault Megane E-Tech

Dacia Spring

Euro NCAP este o organizație recunoscută la nivel european, care efectuează teste de siguranță cu mașinile aflate în circulație. La începutul anului 2019, aceasta a lansat un nou program de testare, denumit Green NCAP. Testele pe care le realizează această organizație se axează pe eficiența automobilelor electrice.

Oficialii Green NCAP acordă fiecărei mașini electrice testate un index de calitate a aerului (Clean Air Index). Acesta este calculat atât pe baza testelor realizate în condiții reale, cât și a testelor de laboratoarele din opt țări europene.

La sesiunea de teste organizată anul trecut în luna august, Green NCAP a acordat modelului Dacia Spring punctaj maxim de 5 stele.

În același timp, modelul produs de Renault în China și vândut sub sigla Dacia în Europa a primit un index de 10 din 10 la gazele de eșapament, în timp ce indicele de eficiență energetică de 9,8 a fost cel mai mare obținut vreodată de o mașină electrică testată de Green NCAP.

Acum, la șase luni distanță, Green NCAP a anunțat în mod oficial că Dacia Spring a fost cel mai eficient model pe care l-a testat de-a lungul anului 2022. Altfel spus, Spring a fost modelul electric care a avut cel mai mic impact asupra mediului înconjurător.

Dacia Spring a înregistrat un scor general de 9,9, fiind urmată de Tesla Model 3 (scor general 9,8), NIO eT7, Renault Megane E-Tech și Cupra Born, toate cu scoruri generale de 9,6.

Potrivit Green NCAP, „spre deosebire de Dacia Spring, aceste modele nu au prezentat valori de consum suficient de mici în acest Index pentru a putea primi rezultate de top. Spre exemplu, Hyundai Ioniq 5 a primit un punctaj de 9,1 la indicele de eficiență energetică, ceea ce, în consecință, a scăzut scorul general al mașinii”.

Sursa: Green NCAP

Articole similare

Renault a prezentat noua generație Captur

Robert Stan

Raport ACEA: Câte dintre țările membre ale UE stimulează cumpărarea de mașini electrice. România este în top

Mihai Morcovescu

ZEDU-1 este prima mașină care poluează mai puțin decât o mașină electrică convențională (cu video)

Mihai Morcovescu