AUTOpro
Generale Concept car Hybrid Motorsport Stiri

VIDEO: Honda prezintă CR-V Hybrid Racer, un bolid de curse de 800 CP bazat pe popularul SUV nipon

Producătorul japonez de automobile Honda a publicat fotografiile și informațiile referitoare la modelul CR-V Hybrid Racer. Este vorba despre un automobil bazat pe popularul SUV nipon, care are un șasiu tubular și un motor hibrid ce dezvoltă o putere impresionantă de 800 CP.

Acest exemplar demonstrativ a fost gândit ca un „laborator de teste” și a fost realizat în comun de mai multe departamente din SUA.

Noul Honda CR-V Hybrid Racer folosește un sistem de propulsie hibrid

Honda

Constructorul japonez a pus la lucru mai multe departamente din SUA ale constructorului asiatic, condus de inginerii de la Honda Performance Development (HPD). Rezultatul final este această bestie, care își va face apariția la mai multe curse din campionatul IndyCar de anul acesta.

Noul CR-V Hybrid Racer a primit un șasiu tubular, în timp ce partea inferioară a caroseriei a fost realizată din fibră de carbon. De asemenea, sistemul de frânare Brembo a fost preluat de la modelul NSX de specificație GT-3. În același timp, bolidul a preluat o serie de elemente de caroserie de pe versiunea de stradă a SUV-ului CR-V. Excepție face uriașul eleron posterior.

Mașina beneficiază de o suspensie Dallara IR-18 Indy, în timp ce jantele de 20 de inch sunt îmbrăcate cu anvelope cu dimensiunile de 285/35 pe față și de 305/35 pe spate. Aripa masivă spate și splitter-ul frontal oferă împreună o apăsare aerodinamică mai mare.

Sub „coaja” acestui CR-V de curse a fost montat un sistem de propulsie hibrid, care prefigurează viitorul tren de rulare pe care mașinile din IndyCar îl vor folosi începând cu sezonul 2024 al campionatului nord-american de monoposturi.

CR-V Hybrid Racer dezvoltă o putere maximă de 800 CP

Honda

Ansamblul este alcătuit dintr-un motor V6 de 2,2 litri, două turbocompresoare și o unitate MGU identică cu cea folosită de bolizii din Formula 1. De asemenea, în loc de baterii, noul CR-V Hybrid Racer folosește un sistem de stocare cu supercondensator nu foarte diferit de ceea ce oferă cei de la Lamborghini.

Sistemul de propulsie oferă în total o putere maximă de 800 CP, resursele fiind livrate prin intermediul unei transmisii Xtrac cu 6 trepte de viteză.

Deocamdată nu se știe dacă CR-V Hybrid Racer se va transforma într-o versiune de performanță de serie a SUV-ului din care derivă. Ceea ce se știe este faptul că bolidul va putea fi admirat de-a lungul sezonului 2023 din IndyCar, iar prima apariție în public va avea loc în week-end, cu ocazia Grand Prix-ului de la St. Petersburg (Florida).

Sursa: Honda

Articole similare

Noua Skoda Elroq sosește în toamna lui 2024. Prima imagine cu viitorul SUV electric

Mihai Morcovescu

10 Stunning All-inclusive Resorts in the Maldives

Mihai Predescu

De la zero la No1 în lume în doar 2 decade!

Dan Vardie