AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Cupra Born, primul model electric al spaniolilor, se poate comanda în România. Costă de la 43.359 de euro

Porsche România, importatorul oficial Cupra în România, anunță că Born, primul automobil electric al mărcii de performanță spaniolă, poate fi comandat pe piața locală.

Modelul cu emisii zero este disponibil în două versiuni de putere și trei baterii de capacități diferite. Prețurile pornesc de la 43.359 de euro.

Cupra Born oferă o autonomie de până la 552 de kilometri

Cupra

Lansat în 2018 ca marcă de performanță de sine stătătoare, după ce s-a separat de producătorul de automobile iberic Seat, Cupra s-a bucurat de o ascensiune rapidă. Pe piața din România a ajuns în anul următor, odată cu deschiderea primului „Cupra Corner”, iar în toamna anului trecut a fost inaugurat primul „Cupra Garage”.

Primăvara lui 2023 vine cu o surpriză pentru fanii români ai brandului. Astfel, modelul complet electric Born poate fi comandat pe piața din țara noastră.

Electricul de performanță spaniol dispune de un sistem de propulsie cu un singur motor electric și tracțiune pe puntea spate. Clienții din România au la dispoziție două versiuni. Modelul „entry-level” are 204 CP și folosește o baterie de 58 kWh, care asigură o autonomie de până la 426 de kilometri.

Cea de-a doua variantă, care se numește „eBoost”, livrează 231 CP și folosește fie o baterie de 59 kWh, fie una de 77 kWh. În funcție de acumulatorul ales, aceasta poate parcurge 421 sau 552 de kilometri.

În ceea ce privește prețurile, cel mai accesibil Born poate fi comandat în România pentru 43.359 de euro. În echiparea standard sunt incluse, între altele, faruri și stopuri LED, jante din aliaj cu design aerodinamic de 18 inch, instrumentar de bord de 5,3 inch, un ecran central pentru sistemul multimedia de 12 inch și climatizare pe două zone.

Mașina dispune în standard de o serie de sisteme de siguranță, precum Front Assist cu funcție de frânare, Lane Assist și detector de oboseală. Configuratorul online al modelului Cupra Born poate fi accesat AICI.

Sursa: Cupra

Articole similare

Sute de mii de vehicule Mercedes-Benz, rechemate la service

administrator_autopromag

Culture Travel | A Comprehensive Guide to Traveling in Myanmar

Mihai Predescu

Dacia, de la Duster la Bigster

Filip Sîrbu