AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Faceți cunoștință cu noul Opel Astra Electric: motor de 156 CP și autonomie de 416 km

Noua generație a modelului de clasă compactă Opel Astra a pășit în era emisiilor zero după ce a primit o versiune pur electrică, denumită simplu Electric, pentru prima dată în cei 31 de ani de existență.

Noul model al constructorului german este disponibil atât în varianta de caroserie hatchback, cât și break (Sports Tourer). Motorul livrează 156 CP, în timp ce bateria de 54 kWh oferă o autonomie de până la 416 kilometri.

Noul Opel Astra Electric vine în caroserie hatchback și Sports Tourer

Opel

Noul Opel Astra Electric a fost construit pe aceeași arhitectură cu Peugeot 308, model care a primit la rândul său o versiune cu zero emisii în această toamnă.

Din punct de vedere estetic, versiunea electrică a compactei germane este identică la exterior cu modelele echipate cu motoare termice Astra hatchback și Astra Sports Tourer. Astfel, a primit aceleași faruri LED adaptive cu tehnologie Laser, jante de 18 inch și vopsele în două nuanțe.

Asemănările continuă și la interior, acolo unde noul Astra Electric oferă în echiparea standard scaune ergonomice Active Sport, două ecrane digitale de 10 inch atât pentru sistemul de infotainment, cât și pentru instrumentarul de bord și un HUD de dimensiuni mari.

Motor de 156 CP și 270 Nm și baterie de 54 kWh

Opel

Marea noutate o reprezintă sistemul de propulsie 100% electric, care constă într-un motor electric montat pe axa frontală, care dezvoltă o putere maximă de 156 CP și 270 Nm de cuplu. Alimentarea este asigurată de o baterie litiu-ion de 54 kWh, care a fost amplasată între caroserie și șasiu și care promite o autonomie de 416 kilometri în regim WLTP.

Cu aceste resurse Astra Electric poate atinge o viteză de top limitată electronic de 170 de km/h și anunță un consum de 12,7 kWh/100 km. Repriza de încărcare până la 80% se realizează în 30 de minute la o priză rapidă de 100 de kW, însă mașina vine standard și cu un charger portabil de 11 kW în trei faze.

Comparativ cu variantele convenționale cu motorizări termice capacitatea portbagajului a scăzut, însă rămâne totuși la cote mari. Spre exemplu, varianta Sports Tourer Electric dispune de un spațiu pentru bagaje de 516 litri, valoare care ajunge la 1553 litri cu bancheta rabatată.

Debutul comercial al noului Opel Astra Electric este programat pentru primăvara anului viitor. Prețurile nu au fost anunțate

Sursa: Opel

Articole similare

Nissan va lansa 30 de modele până în 2027, dintre care 16 vor fi electrificate (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Dacia oprește producția la uzina din Mioveni

Dan Damian

Germanii de la Manhart au transformat noul BMW M4 într-o bestie de 635 CP

Mihai Morcovescu