AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Mașina Anului în România Mașina Anului în România Stiri

Mașina Anului în România 2023: Electricul Renault Megane E-Tech este marele câștigător

Asociația Presei Auto din România (APAR) a votat astăzi Mașina Anului în România. După ce, în 2022, marele premiu a fost câștigat de KIA EV6, la ediția din acest an trofeul a fost adjudecat tot de un model complet electric.

Cele mai multe voturi le-a primit Renault Megane E-Tech, care a fost considerată cea mai bună mașină din 2023 în România de 6 dintre cei 13 membri al juriului.

Departajarea în Mașina Anului în România 2023 s-a făcut pentru doar 7 puncte

Mașina Anului în România

Automobilul francez cu zero emisii a strâns 149 de puncte, impunându-se după o luptă foarte strânsă în fața modelului românesc Dacia Jogger. Acesta s-a clasat pe locul al doilea cu un total de 142 de puncte, după ce a fost votată mașina anului de patru jurnaliști.

Podiumul a fost completat de noul Opel Astra, o plăcută surpriză pentru majoritatea ziariștilor care au votat. Mașina din Russelsheim a adunat 94 de puncte, cu doar 3 „lungimi” mai mult decât ocupanta locului al patrulea, Kia Sportage.

În clasamentul final, celelalte locuri au fost ocupate de Citroen C5 X (84 p), Volkswagen ID.5 (78 p), Toyota Corolla Cross (73 p) și Alfa Romeo Tonale (69 p).

Mașina Anului în România
Mașina Anului în România

Votul final a fost dat după ce toți membrii juriului au testat cele 8 finaliste în condiții reale de trafic și, apoi, pe circuitul de la Academia Titi Aur.

Mașina Anului în România este o competiție care anul acesta a ajuns la cea de-a 24 ediție, fiind organizată încă din 1998 de către Asociația Presei Auto din România (APAR).

Dacă la edițiile precedente în marea finală au ajuns 7 modele, finalistele Mașina Anului în România 2023 au fost acum 8 după ce două dintre acestea au primit un număr egal de voturi.

Articole similare

Noua Mazda CX-90 debutează cu un motor de 340 CP și trei rânduri de scaune (cu video)

Mihai Morcovescu

Șeful echipei de F1 McLaren: Criza, ultim avertisment pentru Formula 1

Robert Stan

ACEA: Înmatriculările de mașini noi în UE au crescut în luna octombrie cu 14,6%

Mihai Morcovescu