AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

Volkswagen ID.7 va oferi un sistem de climatizare inteligent care va depinde de poziția Soarelui (cu video)

Producătorul german de automobile Volkswagen anunță că noul Volkswagen ID.7 va dispune de un sistem de climatizare cu guri de ventilație inteligente. Acesta poate regla temperatura în interiorul mașinii în funcție de condițiile meteorologice și se va adapta în funcție de poziția Soarelui.

Sistemul inteligent va fi disponibil începând cu a doua jumătate a anului curent, atunci când își va face debutul comercial în Europa versiunea de serie a înlocuitorului electric al popularului model Passat.

În Volkswagen ID.7 temperatura se va regla în funcție de condițiile meteo

Volkswagen

Prezentat în cadrul ediției 2023 a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas noul Volkswagen ID.7 va îngloba mai multe tehnologii de ultimă generație dezvoltate de germani.

Printre acestea se va număra un sistem de climatizare inteligent, care va fi capabil să regleze temperatura în habitaclu în funcție de poziția Soarelui.

Sistemul se va activa în mod automat în clipa în care mașina va detecta cheia chiar înainte ca șoferul să se urce la volan. Concret, în zilele caniculare de vară, noul sistem de climatizare va porni automat aerul condiționat, iar în zilele friguroase de iarnă va porni automat căldura.

Odată deschisă portiera, fuxul de aer va fi direcționat în cea mai mare parte a habitaclului prin intermediul unor mișcări dinamice pe orizontală ale gurilor de ventilație inteligente, care sunt controlate digital. Odată ce pasagerii își vor lua locul în mașină, fluxul de aer va fi redirecționat către corp sau către picioare.

De la ecranul tactil central de 15 inch se va putea regla manual temperatura și se va putea redirecționa și fluxul de aer, precum și intensitatea acestuia. Modificarea temperaturii se va face de la glisoarele tactile iluminate de sub display. Toate aceste comenzi vor putea fi date și cu ajutorul sistemului de comandă vocală.

Spre exemplu, dacă șoferul va rosti „Bună Volkswagen, mâinile mele sunt reci”, sistemul inteligent va direcționa aerul cald către volan timp de aproximativ 5 minute. Totodată, va fi activată și funcția de încălzire a volanului. Dacă mașina va fi condusă de mai multe persoane, setările vor putea fi individualizate pentru fiecare utilizator.

VW va introduce în gama ID un SUV și un model entry-level

Noul Volkswagen ID.7 va marca o altă premieră, și anume va fi primul model VW care va beneficia de un sistem de climatizare care va regla automat temperatura în habitaclu în funcție de poziția Soarelui.

Folosind un senzor integrat în parbriz, sistemul va detecta unghiul de incidență al luminii Soarelui și, în cazul zilelor cu temperaturi ridicate și cu o intensitate puternică a luminii Soarelui, sistemul de climatizare va oferi mai mult aer rece în zonele încinse din habitaclu pentru care acesta să nu se mai încingă.

Europa și China vor fi primele piețe pe care va debuta noul Volkswagen ID 7, în a doua jumătate a anului 2023. Extinderea gamei ID va continua cu un SUV denumit ID.8 și cu un model entry-level cu tracțiune față, care cel mai probabil va fi botezat ID.1 sau ID.2.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

VIDEO – AUTOpro Trends: Evoluția piețelor europene a fost dictată de impactul pandemiei

Robert Stan

Noul SUV electric Volvo EX30 va fi produs și în Europa începând cu anul 2025

Mihai Morcovescu

Noua ediție limitată Dacia Duster Mat Edition costă în România 25.400 de euro. Vor fi disponibile 70 de exemplare

Mihai Morcovescu