AUTOpro
Green car

ElectraMeccanica a livrat primele sale unități

solo ev

ElectraMeccanica, un nou constructor auto din Canada, a livrat primele sale unități clienților. Modelul SOLO EV va atrage cu siguranță atenția tuturor!

ElectraMeccanica nu este un simplu start-up. Compania deja este listată la Nasdaq și reprezintă o evoluție firească a Intermeccanica, o firmă care a construit mașini în ediție limitată timp de 61 de ani.

Deși compania a fost fondată în Canada, uzina de producție a fost ridicată în statul american Arizona. Acolo este realizat SOLO EV, nava amiral a constructorului. Când va fi finalizată, va putea produce aproximativ 20.000 de vehicule pe an.

În timpul unui eveniment privat la Los Angeles, au fost livrate primele unități. Pe lângă precomenzile persoanelor fizice, Skechers a fost unul dintre clienții corporate.

ElectraMeccanica SOLO EV costă aproximativ 17.200 de euro, are o autonomie de peste 160 de km și poate atinge 129 de km/h. În funcție de nevoi, există și o variantă cargo. Aceasta are trei roți și trei uși, faruri LED și suficiente sisteme de asistență pentru a trece testele de siguranță.

SOLO EV, așa cum îi zice și numele, poate fi folosit doar de o singură persoană. Dimensiunile sale compacte garantează integrarea în traficul cotidian fără probleme. Față de Dacia Spring, însă, acest model cu origini canadiene și vândut în SUA, nu poate fi utilizat de familii. Avantaj, China!

ptr

Articole similare

Volkswagen amână producția viitorului ID.2 până în 2026. Care este motivul?

Mihai Morcovescu

Citroen a dezvăluit noul model electric e-C3: autonomie de 320 km și prețuri de la 23.300 de euro

Mihai Morcovescu

Renault a prezentat la Munchen noul Scenic E-Tech Electric: autonomie de până la 620 km

Mihai Morcovescu

Leave a Comment