AUTOpro
Generale

2014 Lexus RC lansat oficial

Lexus a prezentat primele fotografii și informații oficiale cu noul model, 2014 Lexus RC.

Cel mai nou model al japonezilor, Lexus RC a fost dezvăluit oficial înainte de Salon Auto Tokyo Motor Show. Mașina a împrumutat elemente stilistice de  la modelele concept LF-LC și LF-CC.  Astfel, grila frontală este destul de joasă și impunătoare prin dimensiunile mari, în timp ce cele trei blocuri optice din proiectoarele frontale au integrată tehnologie LED.

Mai mult, pentru a sublinia imaginea impunătoare, Lexus RC vine echipat cu jante din aliaj în cinci spițe cu diametrul de 18 inchi, iar ca opțional se poate alege varianta cu jante în zece spițe cu diametrul de 19 inchi. Mașina măsoară 4693mm în lungime, 1394mm în înălțime, 1838mm în lățime, în timp ce ampatamentul este de 2730 mm.

La interior, Lexus propune un sistem de iluminare complex al habitaclului, o premieră pentru brand-ul din Țara Soarelui Răsare. Bordul este dominat de către vitezometrul și turometrul de mari dimensiuni, în timp ce deasupra consolei centrale a fost instalat un display cu diametrul de 7 inchi. Mai mult, consola centrală beneficiază de o premieră pentru Lexus. Este vorba despre o interfață Remote Touch.

La Salon Auto Tokyo Motor Show, Lexus va prezenta două versiuni ale modelului RC Coupe. Prima, RC 350 are sub capotă un motor V6 pe benzină de 3,5 litri, în timp ce a doua versiune, RC 300h Hybrid va încorpora un motor de 2,5 litri și un motor electric.

În plus, Lexus pregătește o versiune de top, RC F, care va fi echipată probabil cu motorul V8 de 5,0 litri și capabil de aproximativ 455 CP și un cuplu de 543 Nm. Această versiune va fi prezentată. Probabil, în ianuarie 2014 la Salonul Auto NAIAS din Detroit.

 

Foto: worldcarfans.com

 

Articole similare

Dacia a lansat în premieră cutia de viteze Easy-R (video)

administrator_autopromag

Relax in Chugach National Forest public use cabins

Mihai Predescu

Skoda Superb facelift va avea versiune plug-in hybrid