AUTOpro
Generale Green car Stiri

Chinezii de la SSC prezintă SC-01, un nou model sport electric de 435 CP

Startup-ul chinezesc Small Sports Car (SSC) a dezvăluit versiunea de producție a primului său model sport electric, denumit SC-01.

Acesta oferă 435 CP și are un design inspirat de Lancia Stratos și prima generație Tesla Roadster.

Noul SSC SC-01 va oferi o autonomie de circa 500 de kilometri

SSC

În 2022, startup-ul chinezesc Small Sports Car (SSC) își anunța intenția de a lansa un automobil sport cu emisii zero. Asiaticii chiar publicau la acea vreme o serie de randări cu modelul lor, însă de atunci nu s-au mai auzit prea multe despre el. Acum, însă, la distanță de aproximativ un an, compania a publicat primele imagini cu acest model, care a fost botezat SC-01.

Este un vehicul de performanță electric cu două uși și cu motor amplasat central. Deși avem de-a face cu un model cu emisii zero se observă o serie de prize de aer sculptate în cele două bare de protecție. În plus, chinezii au montat la spate un difuzor de aer aerodinamic.

Designul este inspirat de prima generație Tesla Roadster și de Lancia Stratos. Detaliul care amintește cel mai mult de legendarul model italian îl reprezintă stopurile rotunde. Mai mult decât atât, privit din lateral, SC-01 amintește și de vechiul Lotus Elise.

Reprezentanții companiei spun că SC-01 este propulsat de un motor electric de 435 CP. Acesta este alimentat de o baterie amplasată central, care va oferi o autonomie de aproximativ 500 de kilometri în regim NEDC. Deocamdată, cei de la SSC nu au dezvăluit capacitatea acumulatorului și nici timpii de încărcare.

Noua sportivă electrică SSC SC-01 va fi disponibilă în China la un preț echivalent de circa 38.700 de euro. Producția ar urma să demareze la finalul anului curent. Încă nu se știe dacă va ajunge și pe alte piețe internaționale.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Noutățile Grupului Renault și ale Stellantis la Salonul Auto de la Paris 2022

Darius Pana

Tesla Cybertruck Performance va primi același tren de rulare ca Model X Plaid: 1.020 CP!

Mihai Morcovescu

Tesla Model 3 este în sfârșit aici

Emanuel Nastasa