AUTOpro
Green car

Toyota va folosi tehnologie din China pentru EV-urile sale

toyota tehnologie ev china

Japonezii fac un pas important în retehnologizarea mașinilor din portofoliu și apelează la vecinii din China pentru tehnologie care să faciliteze acest proces.

Chiar și așa, Toyota va lansa un autovehicul complet electric destinat numai pieței din China în a doua parte a anului următor. Această mișcare a fost posibilă prin parteneriatul cu BYD – un producător local de automobile. Japonezii vor să obțină tehnologia și mijloacele de producție care vor scădea costul de producție.

BYD este o necunoscută pentru Europa, dar în 2008 Warren Buffett deja cumpărase 10% din această firmă. Acum bateriile lor din fosfat de litiu-ion (folosite și de Tesla) aduc o victorie importantă pentru Toyota. Modelul care urmează să fie lansat în China – o Corolla EV cu spațiu mai mare pentru pasagerii din spate – se va plia gusturilor clienților asiatici.

În trecut, calitatea mașinilor din China nu era văzută ca o amenințare de producătorii tradiționali de autovehicule. Acum lucrurile s-au schimbat considerabil. China conduce acest sector, chiar dacă impresia generală este alta.

Toyota are planuri și pentru Europa, unde va abandona strategia sa curentă. Mașinile hibrid vor fi înlocuite de cele complet electrice din 2035.

Articole similare

IKEA a închis stațiile de încărcare pentru mașinile electrice din București

Mihai Morcovescu

Finanțarea Fiat Chrysler se mărește la 800 de milioane €

Honda E este numele primului model full-electric din gama constructorului japonez

Dragos Baltateanu

Leave a Comment