AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul smart #5: primele imagini cu SUV-ul electric cu până la 646 CP

Producătorul german de automobile va lansa în cea de-a doua jumătate a anului curent noul SUV electric smart #5, model care va fi disponibil și în Europa.

Zilele trecute au apărut pe internet primele fotografii neoficiale cu versiunea de serie alături de câteva detalii referitoare la viitorul model.

Smart #5 va fi mai lung cu 265 mm decât SUV-ul coupe #3

smart

În primăvara anului curent, cei de la smart au dezvăluit noul concept #5 în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Acesta prefigura un viitor SUV electric de clasă medie, care va fi lansat mai târziu în acest an.

Acum, la două luni distanță, pe internet au apărut primele imagini neoficiale cu versiunea de serie. Acestea au fost furnizate de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT) din China și dezvăluie cele mai importante detalii estetice și tehnice ale modelului de producție.

Viitorul #5 de serie măsoară 4.705 mm în lungime, 1.920 mm în lățime și 1.705 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.900 mm. Acest gabarit îl face mai lung cu 265 mm decât SUV-ul coupe #3, care este cel mai mare model din gama celor de la smart.

Din punct de vedere vizual, noul smart #5 de serie adoptă un design similar cu cel văzut la conceptul prezentat în luna aprilie. Caroseria este caracterizată de forme rotunde și fluide, cu puține muchii ascuțite. În plus, mașina adoptă numeroase suprafețe netede.

La partea din față regăsim faruri LED de mici dimensiuni amplasate pe două niveluri. Între luminile principale există alte patru lumini poziționate central, sub capotă. Și blocurile optice posterioare adoptă aceeași configurație, în timp ce în barele de protecție față și spate este integrat un element de protecție finisat în argintiu. În schimb, versiunea de serie va renunța la o serie de detalii de pe concept, cum ar fi ușile spate cu deschidere inversă și la ecranele montate pe aripi.

Fotografiile ne înfățișează câteva versiuni de echipare, inclusiv una cu aspect sportiv. Aceasta prezintă o serie de accente roșii și etriere de frână vopsite în aceeași culoare. De obicei, acestea sunt detalii care se găsesc pe variantele Brabus ale modelelor smart EV.

Noul smart #5 va oferi motorizări electrice între 340 și 646 CP

În momentul lansării, viitorul smart #5 va fi oferit în patru versiuni de motorizare, atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală. Versiunile cu roți motrice spate vor folosi motoare electrice de 340 CP și 363 CP. Cele cu tracțiune 4×4 vor primi două motoare, unul pe puntea față de 224 CP, iar cel de-al doilea pe axa spate de 363 CP sau de 422 CP. Altfel spus, în funcție de motorul ales, versiunea cu tracțiune integrală poate să dezvolte în total 587 sau 646 CP.

Conceptul smart #5 a folosit o arhitectură de 800 de volți, provenită de la compania-mamă Geely. În aceste condiții, bateria va avea peste 100 kWh. Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, acumulatorul se poate încărca de la 10 la 80% în doar 15 minute. De asemenea, autonomia în ciclu WLTP anunțată de oficialii mărcii este de 549 kilometri. Sunt de așteptat cifre similare pentru versiunea de producție.

Smart, care este un joint-venture între Mercedes-Benz și Geely, a confirmat că modelul #5 de serie va debuta în a doua jumătate din 2024. Inițial va fi disponibil în China, iar ulterior va ajunge și în Europa.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Piëch Automotive angajează lideri de la BMW, Porche și Tesla

administrator_autopromag

Italy’s Fabulous Five: Planning Your Visit To The Cinque Terre

Mihai Predescu

KIA a prezentat noul EV6 facelift: baterie mai mare și actualizări estetice

Mihai Morcovescu