AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

Smart Concept #5 prefigurează primul SUV electric de clasă medie al mărcii

Producătorul german de automobile Smart va expune în cadrul Salonului Auto de la Beijing noul Concept #5, care anunță un SUV electric de clasă medie.

Versiunea de serie a acestui prototip, care va fi primul astfel de model din istoria mărcii, își va face debutul în cea de-a doua jumătate a anului curent.

Smart Concept #5 adoptă un design robust, specific vehiculelor de teren

Smart

Noul Smart Concept #5 adoptă un design robust, ceea ce ne dă de înțeles că viitorul model de producție va fi capabil chiar și pe teren accidentat. Forma caroseriei, cu linii fluide și suprafețe rotunde, afișează totuși o notă de robustețe mai accentuată comparativ cu modelele anterioare #1 și #3.

Partea din față se distinge prin farurile LED cu o semnătură luminoasă discontinuă. De asemenea, aici regăsim și un „bullbar” cu margini iluminate și un scut de protecție integrat în bara de protecție, care la rându-i este iluminat. Pe marginile capotei au fost montate două bare de susținere, și ele iluminate, care se „sprijină” pe barele de pe plafon.

De asemenea, la nivelul aripilor există elemente de protecție din plastic, care sunt iluminate discret, în timp ce jantele sunt echipate cu anvelope off-road. Pe acoperiș se găsesc două proiectoare LED și o bară în formă de X. La spate regăsim aceeași semnătură luminoasă a stopurilor LED, precum și un scut de protecție amplasat sub bară.

Arhitectură electrică de 800 de volți

Interiorul Conceptului Smart #5 promite să fie cel mai avansat vehicul din punct de vedere tehnologic din istoria mărcii germane. Habitaclul adoptă un look minimalist și digitalizat, cu un instrumentar de bord digital și două ecrane OLED, unul central și celălalt pentru pasagerul din dreapta.

Iluminarea ambientală este prezentă inclusiv la nivelul portierelor, în timp ce în consola centrală a fost integrată o boxă portabilă. Scaunul șoferului este dotat cu un sistem sofisticat de activare a airbag-urilor în caz de impact și beneficiază, ca și cel din dreapta, de funcții de încălzire, ventilare și masaj.

Cea mai importantă dotare constă în asistentul virtual bazat pe inteligență artificială. Acesta îi permite șoferului să controleze diverse funcții ale mașinii prin comenzi vocale. Este vorba despre controlul temperaturii în habitaclu, preluarea apelurilor telefonice și solicitarea unor informații despre vreme, știri și altele.

Din punct de vedere tehnic, Conceptul Smart #5 a primit o arhitectură electrică de 800 de volți și o baterie cu o capacitate de peste 100 kWh. Aceasta oferă o autonomie de peste 550 de kilometri, iar încărcarea la 70% se realizată în doar 15 minute la o stație de încărcare rapidă. Cei de la Smart nu au oferit deocamdată detalii tehnice suplimentare despre noul lor concept.

După cum spuneam, noul Smart Concept #5 va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Beijing. Mașina va fi expusă începând cu 25 aprilie. Versiunea de serie va fi lansată în a doua jumătate a anului.

Sursa: Smart

Articole similare

Noul Koleos se lansează în România: combinația perfectă între stil robust, eleganță și confort rafinat

Filip Sîrbu

Prezentare inedită Mini Cooper SE în România

Robert Stan

Kia va relua producția la uzina din Zilina pe 6 aprilie

administrator_autopromag