AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

MG prezintă noul EXE181, un concept de hypercar electric care atinge „suta” în 1,9 secunde

Constructorul britanic de automobile MG va prezenta la Salonul Auto de la Beijing (24 aprilie-5 mai) un nou concept de hypercar electric.

Botezat EXE181, acesta este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde.

MG EXE181 are un coeficient aerodinamic Cd de doar 0,181

MG

Conceptul are o caroserie de tip monococă în forma unei lacrime, ceea ce îi conferă un coeficient aerodinamic Cd de doar 0,181. Această valoare este mai bună decât acel 0,199 al modelului Volkswagen XL1 și al oricărei mașini de serie.

Noul MG EXE181 este un echivalent modern al unui prototip omonim din anul 1959. Acel vehicul în formă de OZN avea un coeficient aero și mai mic, de 0,12. Brandul deținut de SAIC Motor din China susține că noul concept nu este doar una dintre cele mai aerodinamice mașini, ci și una dintre cele mai rapide.

Astfel, EXE181 este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 1,9 secunde. Reprezentanții mărcii nu au dezvăluit viteza maximă pe care o poate atinge acest concept. În schimb, aflăm că EXE181 „sfidează recordul de viteză pe uscat”.

De asemenea, cei de la MG precizează că prototipul original de la sfârșitul anilor 1950 reușea să atingă o viteză de 410 km/h avându-l la comenzi pe pilotul american de curse Phill Hill.

Cockpit-ul este foarte strâmt și are un singur scaun, montat central, iar volanul încorporează un ecran de mari dimensiuni. MG nu a dezvăluit specificațiile tehnice, dar putem să presupunem că noul EXE181 va dezvolta o putere maximă de peste 1.000 CP și va avea tracțiune integrală.

Șansele să vedem o versiune de producție sunt minime deoarece acesta este mai mult un exercițiu de design spectaculos unic menit să atragă privirile.

Sursa: MG via Motor1

Articole similare

Daimler investește 30 de milioane de dolari în start-up-ul Volocopter

Filip Sîrbu

Noul AUDI A5/S5 prezentate în premieră mondială

administrator_autopromag

Limuzina Tesla Model S P85D accelerează mai bine ca un Ferrari

administrator_autopromag