AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

Acesta este Polestar Phone, smartphone-ul destinat clienților din China (VIDEO)

Constructorul suedez de automobile electrice Polestar a publicat primele informații și fotografii referitoare la primul său smartphone.

Noul dispozitiv mobil este destinat clienților din China care vor achiziționa un model din gama mărcii scandinave.

Noul Polestar Phone vine cu 16 GB de RAM și 1 TB spațiu de stocare

Polestar

Mașinile de ultimă generație se axează din ce în ce mai mult pe gadgeturi de înaltă tehnologie, însă conexiunea la un smartphone poate fi încă dificilă. Polestar își propune să schimbe această situație, îmbunătățind în permanentă legătura dintre vehiculele sale și dispozitivele inteligente ale consumatorilor.

În acest sens, compania cu sediul în Torslanda tocmai a lansat noul Polestar Phone. Este vorba despre un telefon inteligent adaptat special nevoilor consumatorilor chinezi care achiziționează unul dintre modelele sale cu emisii zero.

Noul smartphone a primit un design minimalist, în aceeași notă a limbajului de design al mărcii scandinave. Cu toate acestea, afișează un look modern, cu o tentă premium. Astfel, aparatul are un spate alb elegant pe care apare logo-ul mărcii, margini metalice de 2 mm și patru lentile pentru camera foto. Una dintre acestea este finisată în auriu și face trimitere la accentele aurii de pe versiunile de performanță.

Smartphone-ul a fost dezvoltat în colaborare cu producătorul chinez de telefoane Meizu. Acesta este deținut de compania Geely, aceeași care deține Polestar împreună cu Volvo, astfel că parteneriatul a fost o alegere firească.

Noul dispozitiv folosește un cip Snapdragon 8 Gen 3, are 16 GB de RAM și 1 TB spațiu de stocare. De asemenea, acesta este echipat cu patru camere, care au lentile de 50 MP, 13 MP și 10 MP pe spate. Camera „selfie” folosește o lentilă de 32 MP.

Ecranul pare să aibă un raport de aspect de 21:9 și o diagonală de 6,5 inch. Sistemul de operare al noului Polestar Phone este Android 14, deși oficialii mărcii spun că telefonul lor va rula un ROM personalizat numit Polestar OS. Asta înseamnă ă va fi capabil să ruleze și Android Auto. În plus, în partea de jos a telefonului există un singur difuzor ceea ce înseamnă că este mono.

Telefonul vine cu o aplicație dedicată care oferă acces de la distanță la toate funcțiile vehiculului. Deocamdată, nu se știe dacă Polestar va lansa noul smartphone și în afara Chinei.

Sursa: Polestar via Carscoops

Articole similare

Airspeeder – prima competiție pentru mașinile zburătoare

Florin Amariei

General Motors, dincolo de mașini. Ținta nouă a gigantului auto

Florin Amariei

Mazda MX-5 este World Car of the Year

administrator_autopromag