AUTOpro
Generale

Elon Musk, CEO Tesla, consideră că oamenilor li se va interzice să conducă, odată ce maşinile devin autonome

Elon Musk este de părere că sistemele de condus autonom ale maşinilor se vor dovedi mai sigure decât oamenii, şi că atunci legislaţia ar putea interzice maşinile conduse de oameni.

Text: Alex Buţu

În cadrul conferinţei NVIDIA GPU, Elon Musk a urcat pe scenă alături de CEO-ul NVIDIA (care produce tehnologii pentru condusul autonom) şi a spus că în cel mult 20 de ani toate maşinile vor fi autonome. Estimarea sa fiind bazată pe faptul că în prezent producţia mondială de maşini noi este de 100 de milioane de unităţi pe an. CEO-ul Tesla a spus că maşinile autonome vor deveni la fel de normale precum lifturile: „Este ca în cazul lifturilor. Odată existau persoane desemnate care operau liftul, apoi am inventat nişte circuite simple iar lifturile merg singure… Aşa se va întâmpla şi cu maşinile.”

Desigur, reacţiile nu au întărziat să apară. Pe contul său de Twitter, care este urmărit de peste 1,8 milioane de oameni, dezbaterile sunt aprinse. De aceea, Elon Musk a revenit scriind că Tesla este şi va rămâne în favoarea libertăţii oamenilor de a conduce maşini.

elon musk twitter

Articole similare

Competiţia „Cel mai 4×4” din România, a XIII-a ediție

Cel mai bun prieten al familiilor – inovatorul Opel Combo Life

Filip Sîrbu

„APAR – următorii 20 de ani”, un eveniment istoric

Filip Sîrbu

Leave a Comment