AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

Apple CarPlay primește un upgrade important. Care sunt cele mai importante noutăți (VIDEO)

Reprezentanții gigantului american Apple sunt foarte aproape să lanseze noua generație a interfeței CarPlay pentru automobile.

Compania de peste Ocean a oferit noi informații despre viitoarea versiune, care va oferi numeroase opțiuni de personalizare.

Noul Apple CarPlay va fi integrat pe viitoarele modele Porsche și Aston Martin

Apple

Apple și-a previzualizat noua generație a sistemului CarPlay încă din urmă cu doi ani. Acum, americanii au dezvăluit noi informații referitoare la tehnologia lor cu ocazia conferinței anuale la nivel mondial pentru dezvoltatori. Pentru a rezuma într-un singur cuvânt aceste noutăți, personalizarea este cuvântul de ordine.

Majoritatea vehiculelor noi oferă cel puțin două ecrane, iar CarPlay poate fi integrat astfel încât să afișeze conținut multimedia pe mai multe display-uri. În plus, modul în care conținutul va fi afișat va fi adaptat automat în funcție de dimensiunile și layout-ul ecranului.

Viitorul CarPlay este conceput pentru a fi cât mai flexibil. Tehnologia încorporează spații pentru conținut dinamic care poate să fie umplut în funcție de nevoile fiecărui producător în parte. Pentru ca acest lucru să fie posibil, cei de la Apple îi invită pe constructorii de mașini să dezvolte împreună o interfață pentru o experiență de marcă specifică vehiculului.

Această flexibilitate oferă șoferului numeroase variante de personalizare. Aceștia pot să personalizeze forma și designul ceasurilor de bord, dar și informațiile afișate pe ecran. Oficialii Apple mai vorbesc despre așa-numite zone cu conținut dinamic pe care fiecare producător le va putea umple cum doresc.

Nu în ultimul rând, noua versiune CarPlay va oferi posibilitatea controlului unor funcții ale mașinii. Este vorba despre sistemul de climatizare, modurile de rulare sau sistemele de siguranță. Pentru asta, producătorii auto trebuie să dezvolte sistemul de infotainment astfel încât să permită accesul la respectivele funcții.

Primele mărci care s-au arătat interesate să dezvolte noua versiune CarPlay sunt Porsche și Aston Martin. Deocamdată, Apple nu a dezvăluit când va lansa noua generație CarPlay.

Sursa: Apple via Motor1

Articole similare

GAC Aion Hyper SSR: Chinezii atacă segmentul supercar-urilor electrice cu un bolid de 1.224 CP (cu video)

Mihai Morcovescu

Dacia a anunțat prețurile pentru noul Duster. Cât costă SUV-ul românesc?

Mihai Morcovescu

Primele detalii despre noul Insignia Country Tourer

Filip Sîrbu