AUTOpro
Generale Green car Stiri

Karma Kaveya este un nou coupe electric de performanță, care va oferi până la 1.196 CP

Compania americană Karma Automotive, născută în 2013 în urma falimentului Fisker Automotive, și-a prezentat noul coupe electric de performanță Kaveya.

Acesta va oferi o putere maximă de până la 1.196 CP și reprezintă noul etalon al mărcii de peste Ocean.

Karma Kaveya este un super coupe GT exclusivist

Karma

Noul Karma Kaveya a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment organizat în Las Vegas, alături de noul sedan Gyesera. Kaveya este, în fapt, un concept-car funcțional.

Acesta adoptă un design cu linii fluide și este puternic sculptat în anumite zone, cum ar fi portierele de tip fluture. Noul coupe de performanță a fost descris de americani drept „un super coupe GT electric exclusivist, dezirabil și avansat”.

Din punct de vedere vizual Karma Kaveya se distinge prin farurile escamotabile. Dotate cu tehnologie LED, acestea reprezintă un omagiu adus modelelor de performanță produse până în 2004. Chevrolet Corvette C5 și Lotus Esprit au fost ultimele modele de serie care aveau faruri de acest gen.

La spate regăsim stopuri LED foarte subțiri cu o semnătură luminoasă, care aduce cu o țintă datorită luminilor suplimentare care sunt montate pe plafon și central în difuzorul de aer.

Plafonul panoramic din sticlă și jantele de 19 inch completează aspectul exterior al coupe-ului de performanță. Din păcate, deocamdată nu există imagini cu interiorul.

Două versiuni de până la 1.196 CP și 402 km autonomie

Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, noul Kaveya are o lungime de 4.768 mm, o lățime de 2.002 mm și o înălțime de doar 1.255 mm. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.718 mm, iar greutatea este de 2.404 kg.

Modelul de performanță va fi disponibil în două versiuni de putere. Vârful de gamă folosește un motor electric de 1.196 CP și 1.720 Nm de cuplu. Resursele sunt transmise către toate roțile. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se realizează în mai puțin de 3 secunde, iar viteza maximă anunțată este de 290 de km/h. Debutul acestei variante se va produce în 2026.

Cea de-a doua versiune va oferi 550 CP și va fi lansată mai devreme, în cel de-al patrulea trimestru din 2025. Ambele versiuni vor folosi o baterie de 120 kWh, care asigură o autonomie de 402 kilometri. Acumulatorul va putea fi încărcat de la 10% la 80% în 45 de minute.

Noua Karma Kaveya va fi produsă într-o serie limitată, însă americanii nu au precizat numărul de exemplare. În schimb, reprezentanții Karma au precizat că, în acest moment, mai sunt e produs 353 de mașini.

Sursa: Karma via InsideEVs

Articole similare

Viitorul Ford+ sună bine

Filip Sîrbu

Prețul supercarului Vulcan produs de Aston Martin va fi de 2,45 mil. Euro

administrator_autopromag

ACAROM: Creștere însemnată pentru înmatriculările de mașini noi în România în 2023

Mihai Morcovescu