AUTOpro
Stiri

GoodYear a lansat Eagle F1 Asymmetric 3

Goodyear a lansat noua sa anvelopă de vară, Eagle F1 Asymmetric 3: anvelopa de ultra înaltă performanță care livrează o distanță de frânare mai scurtă atât pe carosabil umed cât și uscat , ajutând conducătorii auto să rămână în control și pregătiți pentru a se bucura din plin de călătoria lor. Cu palmaresul de victorii în teste și de alegeri ca echipare originală ale familiei Eagle, aceasta este oferta premium de la Goodyear pentru o performanță excepțională la frânare, o manevrabilitate responsivă și control atât în condiții de carosabil umed cât și uscat.
Segmentul anvelopelor de ultra înaltă performanță (UHP) este clar în expansiune , cu o rată estimată de creștere, din 2015 până în 2020, de peste 3%². Piața se așteaptă să crească în acest interval de timp cu peste 9 milioane de unități. Această creștere este determinată în primul rând de creșterea parcului auto pe segmentul vehiculelor de clasă C, D și E (clasă compactă, medie și mașini de lux) care sunt din ce în ce mai mult echipate cu anvelope UHP .

Anvelopa Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 redefinește performanța anvelopei pentru mașinile puternice de tip sedan și sport precum și pentru nivelul așteptărilor conducătorilor lor. S-a depus un efort semnificativ în vederea optimizării anvelopei pentru un nivel excepțional al siguranței și performanței. Peste 36.000 de ore de proiectare au fost necesare pentru dezvoltarea acestei anvelope, timp în care au fost derulate peste 5.000 de teste – 1200 de teste pe drum și 3800 de teste pe piste specializate din cinci țări, acoperind un total de 330.000 de kilometri.

O trăsătura cheie este tehnologia pentru frânare activă care sporește suprafața de contact și aderența în timpul frânării pe ud, ceea ce duce la distanțe de frânare mai scurte. În plus, noul compus al benzii de rulare special construit pentru mai multă aderență în timpul frânării și pentru o mai bună manevrabilitate, precum și adezivul din rășină livrează o aderență puternică pentru o frânare mai scurtă și pentru o manevrabilitate mai performantă pe drumuri umede și uscate. Noua tehnologie a construcției reîntărite permite o mai mare precizie a direcției și o mai mare durabilitate, prin livrarea unei construcții ultra-ușoare ce îmbunătățește manevrabilitatea, performanța la virare, uzura benzii de rulare și eficiența consumului de carburant.

Testul de referință realizat de compania independentă TÜV Süd la comanda Goodyear confirmă punctele tari ale anvelopei. Rezultatele au arătat că anvelopa Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 are o distanță de frânare cu 2,6 mai scurtă (o performanță cu 9% mai bună) pe carosabil umed decât media principalelor trei anvelope competitoare. Distanța de frânare pe carosabil uscat este și ea cu 1,3 metri mai scurtă (o performanță cu 4% mai bună), iar Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 a demonstrat o manevrabilitate cu 4% mai bună pe carosabil umed decât media principalelor trei competitoare. Rezultatele au arătat de asemenea o rezistență la rulare cu 10.9% mai bună decât media principalelor trei competitoare, iar acest rezultat al anvelopei a reprezentat a doua performanță a rezistenței la rulare din mărcile de anvelope testate .

“Suntem extrem de fericiți că testul TÜV confirmă faptul că anvelopa Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 livrează rezultate de top în testele pentru frânare , în special în situații extrem de solicitante precum ploile torențiale” a spus Alexis Bortoluzzi, Goodyear Marketing Director Consumer EMEA. “În fond și la urma urmei, frânarea este nevoia numărul unu a conducătorilor auto și, în particular, nevoia cu prioritate zero a celor care conduc mașini de înaltă performanță.”

Noua anvelopă Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 este disponibilă, încă din decembrie 2015, în 41 de dimensiuni, de la 17 la 20 inch, gama urmând să fie completată cu majoritatea dimensiunilor din martie 2016.

Articole similare

Lamborghini începe producția de măști chirurgicale și viziere medicale

administrator_autopromag

Nissan și Renault, colaborare mai strânsă în domeniul EV

Florin Amariei

President, nava amiral a producătorului vietnamez VinFast

Filip Sîrbu

1 comment

Dan 15/02/2016 at 1:15 PM

Cei de la Good Year au produs intotdeauna anvelope de calitate. Sunt sigur ca si aceasta va fi la fel.

Reply

Leave a Comment