AUTOpro
Eveniment Generale Stiri

Aventura Ford V8 a ajuns la final

Astăzi la ora 14.00 a sosit la București temerarul echipaj Gabriel Bălan și Costel Racu după un periplu de peste 4000 de km până la Monte Carlo și înapoi cu un FORD V8 48 din 1935. Acțiunea avut drept scop comemorarea istoricei duble victorii românești la Monte Carlo din urmă cu exact 80 de ani. În 1936 echipajul românesc Petre Cristea și Ion Zamfirescu câștigau pentru prima dată Raliul Monte Carlo, succesul având pentrui noi o dublă însemnătate, Ford-ul V8 48 fiind de asemenea produs în Uzinele Ford de la București. Acesta a fost de altfel, și primul succes înregistrat de Ford în celebrul raliu.
Gabriel Bălan, inițiatorul acestui proiect susținut și de revista AUTOpro ne-a declarat la sosire că se simte foarte fericit că a dus la bun sfârșit această încercare și mai mult că a făcut cunoscută peste tot pe unde a trecut mișcarea retro din România. Interesant este că bătrânul FORD din 1935, aflat în stare originală, a parcurs dublul distanței față de concurenții care au participat anul acesta în Raliul Monte Carlo Historique, rezervat de altfel doar modelelor produse între 1955-1980.

DSC01333

Deși nu a fost o cursă contracronometru, echipa românească a reulit să se încadreze în intervalul de timp propus pentru această călătorie, în ciuda a câtorva mici probleme de natură tehnică și meteorologică. Putem considera că începând de azi, România se reconectează cu occidentul și din punctul de vedere al pasiunii pentru automobilele istorice, dar și al istoriei pe care România o are în industria și sportul auto.
Povestea acestei inedite și unice, deocamdată initiative în numărul viitor al revistei AUTOpro.

Articole similare

Daimler vrea să fie mai mic!

Andrada Arsenie

Primus Auto revoluționează piața serviciilor auto odată cu lansarea Volvo Retail Experience și Volvo Personal Service

Filip Sîrbu

Apple a abordat Nissan pentru a lucra la o mașină autonomă

Florin Amariei

Leave a Comment