AUTOpro
Generale Green car Hybrid Stiri

Nissan va lansa 30 de modele până în 2027, dintre care 16 vor fi electrificate (VIDEO)

Constructorul japonez de automobile Nissan își va reîmprospăta gama în următorii trei ani, urmând să lanseze nu mai puțin de 30 de modele în cadrul planului de afaceri „The Arc”.

Dintre viitoarele vehicule, 16 vor fi echipate cu motorizări electrificate.

34 de vehicule Nissan electrificate până la sfârșitul deceniului

Nissan

Reprezentanții mărcii asiatice au prezentat o actualizare a planului de afaceri pe termen lung, denumit „The Arc”. Niponii au anunțat că și-au fixat ca obiectiv o marjă de profit de peste 6% şi o rentabilitate totală de peste 30% până în anul fiscal care se va încheia în martie 2027.

În același timp, Nissan și-a propus ca, până la finalul deceniului, vehiculele electrice şi hibride să reprezinte 60% din totalul vânzărilor globale. Asta, după ce, în februarie 2023, obiectivul fusese stabilit la 55%.

Planul japonezilor prevede ca, în următorii trei ani, să lanseze nu mai puțin de 30 de modele noi. Dintre acestea, 16 vor fi hibride și complet electrice, iar restul de 14 vor fi echipate cu motorizări termice.

Astfel, pe piața nord-americană vor ajunge șapte dintre noile mașini. De asemenea, doar în SUA, vor fi revizuite 78% dintre modelele de pasageri, în timp ce portofoliul va include modele plug-in hybrid și sisteme de propulsie e-Power.

Cei de la Nissan spun că, în Europa, vor fi lansate șase noi modele, în timp ce pe gama de modele destinată pieței din Japonia va fi modificată în proporție de 80%. Aceasta ar urma să includă cinci noi automobile. În plus, în Orientul Mijlociu vor fi lansate cinci SUV-uri complet noi, iar două vor ajunge în Africa.

Dincolo de aceste lansări, Nissan intenționează să scadă costurile de producție ale mașinilor electrice cu 30% comparativ cu actualul crossover Ariya. Mai mult, constructorul nipon dorește ca, până în 2030, prețul unei mașini electrice să fie egal cu cel al unui model convențional termic.

Per total, până în 2030, Nissan și-a propus să lanseze 34 de modele electrificate pe toate segmentele. Acestea ar urma să reprezinte 40% din vânzările globale până în 2026 și 60% până la sfârșitul deceniului.

Nu în ultimul rând, japonezii vor introduce bateriile „solid-state” în 2028. În plus. ei vor îmbunătăți tehnologia bateriilor NCM (n.n. – litiu-nichel-mangan-cobalt) pentru a avea viteze de încărcare cu până la 50% mai mari și o densitate energetică mai bună cu 50% comparativ cu acumulatorii de pe Ariya.

Sursa: Nissan

Articole similare

Scădere majoră a pieței auto britanice

Robert Stan

Noile MINI Cooper și Countryman au fost lansate strict ca EV-uri

Aplicația Zoom va fi integrată direct în mașinile Tesla

Darius Pana