AUTOpro
Stiri Industrie

OPEC+ se pregătește de creșterea producției de petrol

opec petrol cerere

Agenția Internaționațională a Energiei a arătat că cererea de petrol va reveni în parametrii normali, așadar OPEC+ se pregătește de creșterea producției de petrol.

Majorarea cererii şi politicile ţărilor pe termen scurt sunt în contradicţie cu recentul raport elaborat în comun de Agenţia Internaţională a Energiei, Banca Mondială şi Forumul Economic Mondial, conform căruia investiţiile în energie curată ale economiilor emergente şi în curs de dezvoltare trebuie să crească de şapte ori, până la peste 1.000 de miliarde de dolari pe an în 2030, pentru ca lumea să ajungă la emisii zero de carbon în 2050.

„În 2022 este posibil ca grupul OPEC+, condus de Arabia Saudită şi Rusia, să majorarea cantitatea de ţiţei furnizată cu 1,4 milioane de barili pe zi (bpd) peste ţinta sa din din perioada iulie 2021-martie 2022 target”, susţine IEA în raportul său lunar privind perspectivele pieţei petroliere.

Luna trecută, OPEC+ a anunţat că şi în iulie va continua majorarea graduală a producţiei de ţiţei, pe fondul aşteptărilor privind îmbunătăţirea consumului, în urma atenuării efectelor pandemiei.

„Nu va fi o problemă ca OPEC+ să facă faţă cererii”, apreciază IEA.

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna august a crescut joi cu 0,30 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 72,52 dolari. Preţul a crescut anul acesta cu 39%, în urma prognozelor grupului OPEC+ că cererea de petrol va depăşi oferta semestrul doi din 2021 şi a reducerii producţiei.

Articole similare

Citroen a dezvăluit noul model electric e-C3: autonomie de 320 km și prețuri de la 23.300 de euro

Mihai Morcovescu

Jaguar va elimina din gamă SUV-uI electric I-Pace până cel târziu în 2025

Mihai Morcovescu

Hyundai a prezentat o nouă versiune a autocamionului fuel-cell Xcient

Filip Sîrbu

Leave a Comment