AUTOpro
Stiri Green car Industrie

De dragul fabricilor de baterii, UE ar trebui să sugrume și mai tare industria auto

fabrici baterii pierderi UE

UE și UK riscă pierderea a aproximativ 27 de miliarde de euro prin nefavorizarea investițiilor plasate în fabricile de baterii pentru automobilele electrice care folosesc aceste celule (BEV), conform unui studiu care solicită reguli mai stricte pentru mașinile cu motoare pe combustie internă (ICE).

Piața deja a răspuns cu brio cerinței de baterii și firmele de profil continuă să investească nu doar în producție, ci și în cercetare pentru avansarea sau, mai important, reducerea greutății acestora. Un studiu de amploare al T&E efectuat asupra rolului acestor noi uzine în viitorul parcului auto european relevă că atât UE, cât și UK vor avea de pierdut sume record din efervescența deja dovedită pentru industria auto producătoare de BEV-uri.

Documentul menționat susține în concluziile sale că întreaga Europă va avea în 2030 suficiente pachete de baterii pentru a satisface peste 90% din cererea plasată de industrie, dar există riscul ca acest boom să fie încetinit considerabil de lipsa de ambiție pentru setarea unor ținte de poluare mai drastice pentru mașinile propulsate convențional. Investițiile în fabricile de baterii au ajuns acum la peste 40 de miliarde de euro și urmează să avem 38 de uzine care vor furniza pachete de celule pentru toți producătorii auto europeni. În prezent, doar…

Află toate informațiile din următorul număr al Revistei AUTOpro!

Articole similare

Pretul noilor modele Dacia a fost dezvaluit. Cat costa Logan si Sandero

Florin Amariei

Kia și-a crescut cota de piață în Europa la 3.7%

administrator_autopromag

KIA a publicat primele fotografii oficiale cu viitorul crossover electric EV3

Mihai Morcovescu

Leave a Comment